Sosna ma swój klimat, ale rzeczywiście lepiej
zainwestować więcej pieniędzy teraz i kupić dębową
deskę czy parkiet, niż za kilka lat wymieniać sosnę.
Bardzo chciałam sosnową deskę, ale mąż mnie
przekabacił i my też mamy ostatecznie baltic wood
(zastanawialiśmy się nad barlinecką, ale w BW były lite
i to przesądziło).
Swoją drogą martaa80 - ile masz już takie podłogi? My
dopiero dwa lata i zastanawiam się, czy dalej tak
bezproblemowo jest?
Stron: 12 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸
offline ewka_so majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline martaa80 doświadczony
|
Ewka_so - Ja mam trzy lata, i jestem zadowolona. Generalnie wyszłam z takiego założenia, że jak nawet się zarysuje czy będzie widać znaczne ślady użytkowania to przecież drewno to drewno - da się go odnowić :) U mnie bez problemów większych, woda czasem kapnie, pies po domu biega i wszystko super :) |
| |
Reklamy Google | |
offline k.atia majster
|
|
| |
Gość: tomek_76 praktykant |
ja kupilem dom ale okazala sie ruina. Podłogi to najlepiej z posadzką wywalic i wszystlko od nowa robić. Ale na szczescie znajomi polecił mi firmę http://www.julispec.pl/content/frezowanie-i-s zlifowanie-betonu oni mi odnowią posadzki z betonu i bede mogl pozniej klasc panele czy plytki. tule dobrego |
| |
offline k.atia majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline ewka_so majster
|
|
| |
offline k.atia majster
|
|
| |
offline Kristoferek kierownik
|
Można rozważać jaka podłoga będzie dobra, ale nie róbcie mojego błędu i zastosujecie podkład. U mnie pożałowaliśmy i się wszystko rozjechało, do tego te skrzypienie tych desek, mnie to akurat denerwuje cholernie. Teraz w jednym pomieszczeniu zrywamy i będziemy kładli jeszcze raz właśnie z podkładem i tutaj pytanie czy ktoś może mi powiedzieć, czy ten podkład będzie dobry jeśli chodzi o wyciszenie? http://podlogi24.net/wineo-witex-podklad-3mm- b.dobrze-wyciszajacy-kroki-pod-panele-z-folia-sound-protect- eco-profi-o_l_1524.html w sumie w tym sklepie Podłogi24 jest tego masa więc człowiek który nie ma z tym styczności na codzień nie wie za bardzo na jakie paramtery zwracać uwagę czy tylko cena czy coś jeszcze? |
| |
offline ewka_so majster
|
|
| |
offline k.atia majster
|
|
|
Stron: 12 ▾ ◂◂ ◂ 6 7 8 9 10 ▸ ▸▸