Ja mam rolety zewnetrzne od częstochowskiej firmy phu fenster i mam je nie tylko ze względu na cieplo, ale tez na bezpieczenstwo. znacznie lepiej sie czuje wiedzac ze moja zona jest spokojniejsza z tymi roletami zewnetrznymi. a dodatkowo panowie podeszli bardzo profejsonalnie do tematu, zamontowali wszytsko, wyjasnili i teraz moge dac im plusa za dobra robote.
Stron: 21 ▾ ◂◂ ◂ 11 12 13 14 15 ▸ ▸▸
Gość: Tomson praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline szefowa1 majster
|
Też chętnie posłucham jakiś opinii na ten temat, bo muszę coś takie zamontować u siebie w domu. Myślałem właśnie o roletach zewnętrznych np coś takiego http://www.velux.pl/produkty/rolety-i-markizy /rolety-zewnętrzne mieszkam na parterze i rolety to obowiązek według mnie, bo każdy w nocy zagląda przez okna. |
| |
Reklamy Google | |
offline boxon fachowiec
|
|
| |
offline mantra doświadczony
|
|
| |
offline aganoovicka doświadczony
|
Według mnie jest sens, ale w domkach lub na parterze w bloku. Musisz to przemyśleć - koszt jest wysoki, ale korzyści też sporo. Tak jak już wspomniano - zacienienie, ale nie tylko. Na pewno zyskasz też izolację termiczną i akustyczną, co jest dużym plusem jeśli mieszkasz blisko ulicy. Jest to też ochrona antywłamaniowa i rozwiązanie na wiele lat. Jak często wyjeżdżasz, albo masz wścibskich sąsiadów to polecam :) |
| |
Reklamy Google | |
Gość: agnieszka4 praktykant |
|
| |
offline tigermateusz doświadczony
|
|
| |
offline tigermateusz doświadczony
|
Niestety często pomijana jest kwestia złej akustyki, a ona wpływa na nas. W dzisiejszych czasach zmotoryzowanych, zautomatyzowanych wszechobecny jest hałas, nawet się już przyzwyczailiśmy do zbyt głośnego otoczenia, co jest niezdrowe. Wyciszenie sypialni, pokoju dziecięcego zwłaszcza w mieszkaniach w blokach jest bardzo korzystne. Odczujemy to od razu, nie da się tego opisać, najlepiej poczuć. To jak czujemy się w pomieszczeniach zaadaptowanych akustycznie jak np. kina, teatry, filharmonie jaką w nich mamy jakość dźwięku i jak odizolowane są niepożądane odgłosy np. echo? Warto kwestię akustyki wziąć pod uwagę przy np. kinie domowym lub przy lepszym sprzęcie audio-wideo, wtedy dopiero będzie można z niego wydobyć to co najlepsze. Wiemy o czym mówimy, bo specjalizujemy się w akustyce od wielu lat. Po wszelkie porady i konkrety można zajrzeć na naszą stronę http://www.apama.pl/ |
| |
offline karolkarolpawlicki inżynier
|
|
| |
offline mizzzik kierownik
|
|
|
Stron: 21 ▾ ◂◂ ◂ 11 12 13 14 15 ▸ ▸▸