Czy gres lappato się impregnuje?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

14 października 2008, 16:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy gres typu lappato powinno się impregnować tak jak gres polerowany.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 lipca 2010, 17:35

Gres tego typu jest szkliwiony więc nie trzeba go impregnować. :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 czerwca 2011, 12:26

Witam
A ja mam pytanie odnośnie powierzchni lapato Mam taki rodzaj płytek położy na całym dole w domku jednorodzinnym Po miesiącu użytkowania jest brudny wręcz z brązowego zrobił się szary Niczym nie mogę go doczyścić Może ktoś pomoże?

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2011, 17:05

Powiem szczerze, że gres lappato choć wygląda naprawdę fajnie, bywa czasem kłopotliwy. I niestety nie nadaje się zbyt dobrze do często uczęszczanych pomieszczeń... Pisałam o nim:
http://paniglazurnik.blogspot.com/2011/06/sowniczek-6-gres-l appato.html

Zgłoś | Cytuj | Link

21 maja 2016, 07:44

Są na rynku dostępne profesjonalne środki czystości dedykowane do doczyszczania gresu. Jest to technologia dwufazowa. Myjemy podłogę naprzemiennie środkiem kwasowym, a nstępnie zasadowym. Pierwszy środek (Flormatik Gres Acid) usuwa z por, które znajdują się w strukturze gresu, zabrudzenia mineralne (np. kamień wodny). Drugi (Flormatik Gres Alkali) neutralizuje powierzchnię podłogi, przywracając jej naturalne pH oraz usuwa chemię, która nawarstwiła się w trakcie dotychczasowego sprzątania.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Panele Liczba postów: 131 Grupa: Robimy stro... Wszystkim osobom zainteresowanym tematem stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnego i profesjonalnego sklepu Zip-Floors z najróżniejszymi podłogami, drzw...
  • strop na poddaszu Liczba postów: 3 Grupa: Robimy stro... Tak, podłoga drewniana i kg będą ok. -- Kris Polecam profesjonalne konduktometry
  • POMOCY!! Przeciekajacy strop Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Wilgoć na suficie po dużych opadach deszczu niekoniecznie musi być powodem do niepokoju, zwłaszcza że dach nie jest jeszcze zamontowany. W przypadku odkrytego s...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 375 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....
  • Podłogi Liczba postów: 235 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19393 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 335

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >