Czy mieszkania stanieją?

« Powrót do grupy: Nieruchomość od dewelopera

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

12 października 2011, 15:17

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja mam pytanie, no bo zapowiadają kolejną falę kryzysu (jak się o tym słyszy to ciarki przechodzą) a ja jestem przed zakupem mieszkania, i teraz nie wiem czy może wstrzymać się, bo mieszkania stanieją czy jednak zaryzykować i kupić teraz? co o tym sądzicie? Jaką taktykę wybrać?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 października 2011, 16:34

polecam:
http://otodom.pl/wiadomosci/rynek-nieruchomosci/polski-rynek -mieszkaniowy-w-iii-kwartale-2011r-id1421.html

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 grudnia 2011, 10:14

Wydaje mi się, że nigdy nie będzie takiego idealnego momentu. Albo będziemy się bać kryzysu albo będziemy chcieli czekać aż mieszkania stanieją, a czkać można długo. Czasem wystarczy dobry deweloper, z ceną adekwatną o jakości, ale nie przesadzoną, albo jakaś promocja, tak jak teraz wyprzedaże mieszkań z 2011. Ja korzystam właśnie z tej ostatniej opcji, mam już podpisaną umowę przedwstępną.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 grudnia 2011, 22:12

Teraz to ja słyszałam że mieszkania mają raczej stanieć i nawet o 30% więc może warto poczekać...A co do dziury w ziemi, to niestety teraz tak się kupuje ale co zrobić...chyba że szukać już gotowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 grudnia 2011, 11:39

A tego to nie słyszałam, choć kiedyś już tak mówili i nic im nie wyszło. Jeśli deweloper ma na koncie już kilka wybudowanych osiedli to można mu zaufać i kupić dziurę w ziemi :) deweloper u którego kupiłam jest dodatkowo notowany na giełdzie, więc też raczej nie rozpłynie się w powietrzu jak to niektórzy potrafią.
Lepiej kupić wcześniej coś jeszcze nie wybudowanego, niż później wybierać z mniejszej liczby mieszkań.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 grudnia 2011, 17:28

Dokładnie tak są plusy i minusy jak wszędzie. Zawsze jest ryzyko, mój znajomy kiedyś kupił mieszkanie od Gant Development i też dziurę w ziemi, wszystko było ok, był bardzo zadowolony dopóki nie sprowadzili się sąsiedzi i się zaczęło... miał tak uciążliwych sąsiadów że musiał sprzedać mieszkanie, więc to różnie bywa. Zawsze jest ryzyko nawet takie błahe, ale kto nie ryzykuje ten nie żyje:)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2012, 20:44

Na stronie Ober-Haus znalazłem raport z rynku nieruchomości. Wynika z niego że ceny mieszkań tanieją w niektórych miastach a w niektórych można było zauważyć drobne podwyżki. Moim zdaniem mieszkania będą taniały ale nie tak bardzo.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2012, 02:22

Ja się zastanawiam czy to jeszcze jest możliwe. Bo jak widzę, że nowe mieszkania przy pl. Grunwaldzkim koło Arkadii są po 6 tys. z kawałkiem, to zaczynam wątpić, czy to może jeszcze zejść niżej, bo to już by chyba było poniżej kosztów budowy.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 maja 2012, 17:54

na południu Warszawy-rejony Piaseczna - Artin sprzedaje m2 poniżej 5 tys., zatem jak widać może być taniej.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 czerwca 2012, 17:41

Ale porównywanie Piaseczna z Żoliborzem to tak jakby ciągnik rozpatrywać w tejj samej kategorii co Mercedesa. To po pierwsze. A po drugie to jak za te metraże, które oni tam oferują, to cena jest dość standardowa. Za to w tych Żoliborskich znacznie poniżej średniej.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sprawdzony deweloper w Kielcach Liczba postów: 10 Grupa: Nieruchomoś... W projektach ATAL widoczny jest nacisk na tworzenie przestrzeni przyjaznych mieszkańcom. Mieszkania oferują przemyślane układy i wysoką jakość wykończenia, co c...
  • Mieszkanie deweloperskie w Krakowie Liczba postów: 22 Grupa: Nieruchomoś... Na pewno jest całkiem sporo osób, którym zależy na tym aby kupić po prostu nowe mieszkania. Ja za to jestem zdania, że również fajną kwestią jest mieć możliwość...
  • Sprawdzaj mieszkanie / dom przed kupnem Liczba postów: 32 Grupa: Nieruchomoś... ATAL realizuje inwestycje, które cieszą się uznaniem dzięki dbałości o detale i zastosowaniu nowoczesnych technologii. Mieszkania są przestronne i funkcjonalne,...
  • kupno mieszkania Liczba postów: 821 Grupa: Nieruchomoś... W moim odczuciu, Osiedle Aleksandria to propozycja dla tych, którzy chcą żyć w komfortowych warunkach i cenią sobie dobrą lokalizację. Jeśli jesteś zainteresowa...
  • Mieszkanie w Warszawie - gdzie ? Liczba postów: 44 Grupa: Nieruchomoś... Ja ostatnio wracając do domu zauważyłam, że powstaje nowe osiedle, zapisałam sobie nazwę, bo akurat znajomi szukają mieszkania do zakupu. Podrzuce Ci link https...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 210

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >