Czy mogę sama zerwać azbest ?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

1 maja 2014, 17:14

Zgadzam sie: good 0 bad

ja pamietam ze kiedys jak jeszcze o zabesice nie było głosno to jak dekarze zdejmoali go z dachu to sie specjalnie nie zabezpieczali :P płyty eternitu spuszczali po dwóch deskach na trawnik, co druga płyta pękała, strach pomyśleć jakie to było szkodliwe;P

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 maja 2014, 13:26

Jak na własną rękę, to koniecznie w odzieży ochronnej. Ja Ci polecam http://www.sklep.intergo-bochnia.pl/pl/new

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 maja 2014, 21:53

teraz to juz samemu nie ma opcji żeby zdejmowac, tylko wykwalfikowana ekipa wchodzi w gre :)

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2014, 15:43

a pamietacie te walace sie przystanki pokryte eternitem ? na wsiach do dzisiaj jeszcze tego stoi od groma

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2014, 15:44

tzn azbestem :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 maja 2014, 21:59

Użytkownik Gość: Janiaaa napisał: Jak na własną rękę, to koniecznie w odzieży ochronnej.

Dokładnie, najważniejsze są rękawice i maska, ale nie taka jak japończycy noszą dla fanu, tylko juz konkretna, tego typu http://www.glovex.com.pl/Store/p1480,maska-pe lnotwarzowa-jsp-force-10.html. Ale ja bym i tak się tego nie podejmował. Już lepiej, kiedy ten syf leży na dachu nieruszany, niż kiedy się pyli wszędzie wokół. Pył osiądzie w całym otoczeniu, jeśli masz ogródek przydomowy, to zapomnij. Lepiej zapłacić komuś, kto sie na tym zna niż ryzykować zdrowie.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 maja 2014, 16:06

nic nie mowcie, samemu to nawet tego swinstwa nie ma co dotykac. nie wiadomo co to sie stanie. lepiej niech przyjada fachowcy ze sprzetem specjalnym, zabezpiecza wszystko i wywioza. posprzataja po sobie i mozna klasc jakis porzadny dach

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2014, 07:32

dokładnie, takie pracy zawsze się wykonuje w odzieży ochronnej, ja stale współpracuje z http://www.pirat.waw.pl/ bo często potrzebuję dokupić taką odzież dla nowych pracowników

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2014, 21:20

a na dachach polskich pełno tego świństwa leży, trzeba to jak najszybciej zaminiec na jakies normlane pokrycie a najkorzystniej to na dachówke, tam na pewno nie ma nic rakotwórczego:P chyba że glina była z czarnobyla :P

Zgłoś | Cytuj | Link

26 sierpnia 2014, 23:44

No jest o tyle dobrze, że nie trzeba płacić za utylizację.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19471 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 663

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >