Czy można uniknąć osadzania się fundamentów?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

23 września 2010, 15:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam. Mam takie, może banalne, może dziwne pytanie, czy można w jakiś sposób uniknąć osadzania się fundamentów (po czasie)? Znajomi trzy lata temu wybudowali dom, a dziś muszą robić kuchnię od nowa, bo z jednej strony "usiadła". Chciałbym tego uniknąć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 października 2010, 14:02

Osiadanie fundamentów powoduje obciążenie budynku. Grunt pod fundamentami odkształca się. Wątpię aby dało się temu jakoś całkowicie uniknąć. Już przy budowie trzeba wybrać najlepszy sposób posadowienie budynku na podłożu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 października 2010, 10:19

No dokładnie. Zawsze fundament nieco osiądzie. Przed budową porozmawiaj z inspektorem który będzie nadzorował pracę i powiedz mu o swoich wątpliwościach. Dobry fundament podstawą stabilności domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 376 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 154

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >