Czy okna plastikowe są lepsze od drewnianych?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

3 grudnia 2008, 11:38

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy rzeczywiście okna plastikowe są bardziej szczelne od drewnianych ale produkowanych w dzisiejszych czasach? A jak według was z walorami estetycznymi? Bo moim zdaniem okna drewniane są jednak ładniejsze. Co sądzicie na ten temat?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 grudnia 2008, 11:48

plastikowe sa szczelniejsze ( chociaz niewiele ustepuja drewnianym z dzisiejszych czasow) ... drewno ladniej wyglada, ale ma krotsza zywotnosc ...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 grudnia 2008, 14:24

Radex ma rację - drewno ma krótszą żywotność chociaż moim zdaniem PVC nigdy mu nie dorówna - to chyba z sympatii do drewna
dla mnie wybór okien to kwestia kasy jeśli jest jej dużo to wolę drewno
jeśli nie, PVC dziś może mieć takie okleiny i takie kształty, że aż miło

pozdrawiam
:idea:

Zgłoś | Cytuj | Link

31 stycznia 2009, 14:25

Witam,
Nic nowego nie powiem oprócz tego, że "plastiki" również łatwo utrzymuje się w czystości. Jak ktoś, tak jak ja nie znosi mycia okien to polecam PVC, Chociaż drewno, rzeczywiście pięknie wygląda...Ważne jest też to, żeby znaleźć dobra firmę montażową, bo czasami potrafią tak krzywo okno obsadzić, że szyba pęka od naprężeń. Ja calkiem dobrych znalazłem na portalu fachowaekipa.pl , tak że wszystkim polecam tam zajrzeć.
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lutego 2009, 15:01

Szczerze mówiąc drewno powoli wraca do łask. Fascynacja plastikiem się kończy w miarę jak pojawiają się tematy ekologii i podobnych. Wg mnie drewno jako materiał naturalny zawsze będzie materiałem wartym polecenia, ale jeśli macie jeszcze wątpliwości, przeczytajcie sobie artykuły na stronie www.okna.pl i dział Wybieramy okno

Myślę, że jest tam parę informacji o tym, co jest lepsze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 lutego 2009, 21:22

dodam tylko tyle,zajrzyj na moja www.Nie ma roznicy w szczelnosci okien jednych i drugich , to jest sprawa solidnosci wykonania i montazu ,a pozniej wyregulowania.Poza tym plastik powinien byc tam gdzie jego miejsce,czyli na smietniku a nie w domu.Polecam sie

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...
  • Montaż okien Liczba postów: 90 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19405 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 155

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >