Czy można taką pracę wykonać samemu? Ponoć mówił mi sąsiad jak najbardziej tak bo to nic trudnego. Potrzebny jest odpowiedni klej, odpowiednio wystarczy go rozrobić i tylko potrzebne są krzyżyki plastikowe do kładzenia między płytki po to żeby były one równo położone. A waszym zdaniem? Trudne to do wykonania? Moglibyście udzielić mi paru rad jak to wykonać oraz dać po prostu instrukcję jakąś żebym te płytki dobrze położył?
Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline nezi5 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: fantin praktykant |
Położenie płytek nie jest wcale takie trudne jak może się wydawać. Jednak za pierwszym razem raczej nie zdecydowałbym się na układanie płytek np. w salonie. Prędzej w garażu, jakimś pomieszczeniu gospodarczym. Można dużo czytać, oglądać itp, ale najlepiej jak zacznie się robić pod okiem kogoś doświadczonego. Płytki ceramiczne różnią się czasami rozmiarami - nawet w ramach jednej partii i przy I gatunku. Dla osoby niedoświadczonej może to stanowić problem - choćby podczas fugowania |
| |
Gość: dziurawziemi praktykant |
Można położyć samemu, ale wymaga to lekkiej wprawy i cierpliwości. Ja kładem we wrześniu płytki klinkierowe na cokołach w ogrodzie i lekko się umęczyłem. Podejrzewam, że to kwestia zaprawy (robiłem sam). Te "kupne" są gęstsze i przez to łatwiejsze w użyciu. Dzień później murowałem na zaprawie Terca Klinkier i szło już troszkę lepiej... :) |
| |
offline mirka.myszka doświadczony
|
Wiele rzeczy można zrobić samemu, jeśli się ma dobre materiały oraz narzędzia. Mąż mojej siostry sam robił wiele rzeczy, między innymi płytki, a wspomagał się rzeczami z http://grafitolkusz.pl/ sam mówił, że widział różnicę w jakości materiałów. Te z Grafitu były lepsze. |
| |
Reklamy Google | |
offline Melka inżynier
|
|
| |
Gość: krzysztof57 praktykant |
To nie jest jakoś mocno trudne jeśli tylko ktoś ma smykałkę do tego typu prac. Potrzebny sprzęt znajdziesz w sklepie www.glazurnik-narzedzia.pl , mam firmę remontową i właśnie tam zaopatruję się w narzędzia. |
| |
Gość: Marian7 praktykant |
Uważam, że samemu nie warto się bawić w kafelkowanie. Lepiej wynająć profesjonalną firmę, która zna się na rzeczy. Płytko będą bowiem na służyć przez lata. Jeśli będą źle ułożone, to mogą odpaść, a my narazimy się na dodatkowe koszty. [url]http://www.majsterdamian.pl/oferta/flizowanie-ukladanie -plytek-glazury/]Zapytaj tę firmę remontową o ofertę. |
| |
offline Hydro-met.net inżynier
|
|
|