Czy płytki można położyć samemu? Czy to trudne?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

12 lutego 2009, 11:43

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy można taką pracę wykonać samemu? Ponoć mówił mi sąsiad jak najbardziej tak bo to nic trudnego. Potrzebny jest odpowiedni klej, odpowiednio wystarczy go rozrobić i tylko potrzebne są krzyżyki plastikowe do kładzenia między płytki po to żeby były one równo położone. A waszym zdaniem? Trudne to do wykonania? Moglibyście udzielić mi paru rad jak to wykonać oraz dać po prostu instrukcję jakąś żebym te płytki dobrze położył?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 czerwca 2010, 11:04

Warto wyposażyć się również w poziomice (aby złapać pion) i w szlifierkę (aby przyciąć w razie potrzeby płytki). Nie zapomnij również o fudze aby scalić ze sobą płytki. Można zastosować również listwy wykańczające. Położenie płytek jest naprawdę proste.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 listopada 2015, 10:58

Położenie płytek nie jest wcale takie trudne jak może się wydawać. Jednak za pierwszym razem raczej nie zdecydowałbym się na układanie płytek np. w salonie. Prędzej w garażu, jakimś pomieszczeniu gospodarczym. Można dużo czytać, oglądać itp, ale najlepiej jak zacznie się robić pod okiem kogoś doświadczonego. Płytki ceramiczne różnią się czasami rozmiarami - nawet w ramach jednej partii i przy I gatunku. Dla osoby niedoświadczonej może to stanowić problem - choćby podczas fugowania

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2015, 08:44

Można położyć samemu, ale wymaga to lekkiej wprawy i cierpliwości. Ja kładem we wrześniu płytki klinkierowe na cokołach w ogrodzie i lekko się umęczyłem. Podejrzewam, że to kwestia zaprawy (robiłem sam). Te "kupne" są gęstsze i przez to łatwiejsze w użyciu. Dzień później murowałem na zaprawie Terca Klinkier i szło już troszkę lepiej... :)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2015, 18:50

Wiele rzeczy można zrobić samemu, jeśli się ma dobre materiały oraz narzędzia. Mąż mojej siostry sam robił wiele rzeczy, między innymi płytki, a wspomagał się rzeczami z http://grafitolkusz.pl/ sam mówił, że widział różnicę w jakości materiałów. Te z Grafitu były lepsze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 listopada 2015, 12:16

Ja właśnie się zastanawiam czy sami z mężem damy radę położyć w kuchni płytki i szukam jakiś tutoriali gdzie będą wskazówki na co zwracać uwagę

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2015, 11:10

To nie jest jakoś mocno trudne jeśli tylko ktoś ma smykałkę do tego typu prac. Potrzebny sprzęt znajdziesz w sklepie www.glazurnik-narzedzia.pl , mam firmę remontową i właśnie tam zaopatruję się w narzędzia.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 kwietnia 2016, 23:31

Uważam, że samemu nie warto się bawić w kafelkowanie. Lepiej wynająć profesjonalną firmę, która zna się na rzeczy. Płytko będą bowiem na służyć przez lata. Jeśli będą źle ułożone, to mogą odpaść, a my narazimy się na dodatkowe koszty. [url]http://www.majsterdamian.pl/oferta/flizowanie-ukladanie -plytek-glazury/]Zapytaj tę firmę remontową o ofertę.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lipca 2016, 12:38

Pojęcie "trudne" jest tutaj mocno względne,bo wszystko zależy od tego jakie masz doświadczenie w tej kwestii,nie jest to coś wybitnie skomplikowanego,najlepiej na początek robić to jednak z fachowcem,kimś kto udzieli kilku rad.

Hydro-Met.net

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 146

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >