Chciałbym zrobić ściankę działową z przezroczystych bloczków. Zastanawiam się czy są one a tyle wytrzymałe abym mógł umieścić w takiej ścianie telewizor z głośnikami i zestawem DVD oraz wzmacniaczem itd? Wiadomo, że taka ścianka będzie miała więcej bloczków od góry a od dołu będzie miała te wcięcia na sprzęt. Czy to w ogóle wytrzyma?
offline erni doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Radex moderator
|
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
Jeśli chodzi o luksfery to jasne że wytrzymają. Jest to bardzo mocny materiał (mimo iż szklany). Spokojnie możesz na takiej ściance ustawić sprzęt. A co do tego że od góry bloczków będzie więcej to powiem że w niczym to nie przeszkadza. Jeżeli wszystko dobrze wykonasz to nie masz się czego obawiać. |
| |
offline Radex moderator
|
|
| |
offline Filip.Ru kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Dariusz_JM kierownik
|
|
| |
offline misza doświadczony
|
Ja miałbym lekkie obawy... Myślę, że wytrzyma, oczywiście, jeśli wszystko będzie dobrze zmontowane. Ale już wolałbym powiesić telewizor na ścianie albo kupić stolik pod tv i na nim go postawić. A możesz kupić takie stoliki, że będzie miejsce na dvd, na głośniki i resztę urządzeń do tv:) Ale myślę, że taka ścianka działowa, o której piszesz, też będzie ok. |
| |
offline Krzysiek Wojnicki fachowiec
|
|
| |
offline waclaw majster
|
Z tego, w jaki sposób to opisałeś wnioskuje, ze to może prawdę mówiąc nie wytrzymać... Sama ściana ok, ale już nie widzę na niej telewizora, sprzetu, nie mówiąc już o tym że na górze ma być szersza niż na dole. Luksfery są może i wytrzymałe, ale przy precyzyjnym ułożeniu, i to na tyle. Pozostałe cechy, to kruchość pojedynczych elementów. Pamiętaj, ze to szkło, więc nawet nie wiem, w jaki sposób, chcesz na tym zawiesić plazmę. |
| |
offline Krzysiek Wojnicki fachowiec
|
|
|