Gość praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline kinga20 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Dariusz_JM kierownik
|
|
| |
offline specjal majster
|
zalet systemu szkieletowego jest wiele. Zgadzam się - z
pewnością oszczędzimy trochę czasu, gdyż wykonanie
takiego domu jest szybsze od budowy "tradycyjnej". Poza tym
ilość i rodzaj materiału ścian powoduje, że są to
pomieszczenia bardziej wyciszone. Do tego dochodzi lepsza
cyrkulacja powietrza w środku, co pozwala nam
zaoszczędzić zimą na ogrzewaniu :) |
| |
offline Krzysiek Wojnicki fachowiec
|
No tak, to fakt buduje się szybko i w ogóle, zależnie też od szkieletu, ale pewnie mowa o modnej budowie na wzór amerykańskiej, a to niespecjalnie nadaje się na polskie warunki klimatyczne. Niestety klimat w środku takiego domu jest bardzo zmienny i zmienia się wraz z pogodą za oknem, a na to w naszym klimacie nie można sobie pozwolić. Na pewno nie jest nam to w stanie zapewnic takiego komfortu jak domy murowane. Takie moje zdanie. |
| |
Reklamy Google | |
offline Dariusz_JM kierownik
|
Nie chciałbym zamieszać w zacnych głowach, ale
należałoby rozróżnić: budownictwo szkieletowe od
modułowego i prefabrykowanego !!!!! |
| |
offline E-budujemy majster
|
|
| |
offline specjal majster
|
|
| |
offline gabibi inżynier
|
Ja nie jestem przekonana. I nie pasuje mi te szybkie stawianie domu. Nie, żebym nie chciała jak najszybciej ukończyć budowy, ale godzę się z poprzednikiem nie wiadomo jak z solidnością... Poza tym nie każdy lubi jak mu zimno w domu, kiedy tylko zrobi się chłodniej! |
| |
offline Krzysiek Wojnicki fachowiec
|
|
|
Czy warto stawiać dom w systemie szkieletowym?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 520 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 337 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...