offline ![]() Filip.Ru kierownik
![]() ![]() ![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Dar-Bud SIPs majster
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Krzysiek Wojnicki fachowiec
![]() ![]() |
|
| |
offline ![]() dodzo majster
![]() |
Ciekawym rozwiązaniem są też domy budowane z płyt. Przede wszystkim jeśli komuś zależy na czasie. Więcej o tym można poczytać na stronie firmy Budwesta http://www.budwesta.pl. |
| |
offline ![]() expertyza doświadczony
![]() |
Może przeciwnicy tej metody mają złe konotacje z powodu wykonawców, którzy niesolidnie wykonali swoją robotę. Ja mieszkam w domu budowanym metodą szkieletową i wszystko jest ok, w budowie pomogła mi Dolnośląska Grupa Budowlana, którą wszystkim polecam: grupadolnoslaska.pl |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() edita doświadczony
![]() |
a nie lepiej iść w kierunku innowacji..? przykład domy drewniane HBE, które niejako łączą konstrukcje szkieletowe z konstrukcją monolityczną. dzięki temu powstają, solidne domy z drewna o szybkim czasie montażu za rozsądną cenę. |
| |
![]() Gość: OleńkaKmicic praktykant |
|
| |
![]() Gość: baczynsky praktykant |
Ja właśnie mieszkam w domu szkieletowym, konkretnie ten projekt http://ligar.pl/gallery/pietrowe/100-130m2/3/ zdj%C4%99cia/32. Opinia? No ok. wszystko, zależy co konkretnie. Na pewno bym się nie martwił o trwałość, ani o zimno. Pewnie jeszcze wszystko zależy od konstrukcji. Zimą wydatki na ogrzewanie (pellet) zbliżone do tych, jakie ma sąsiad w domu murowanym. Korników nie odnotowałem, zresztą takie drewno jest zakonserwowane przecież. Jakby ktoś miał pytania, to śmiało. |
|
Czy warto stawiać dom w systemie szkieletowym?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Fotowoltaika Liczba postów: 170 Grupa: Technologie... Cześć! Zastanawiam się, jaką moc powinna mieć fotowoltaika wrocław, żeby dobrze pokryć zapotrzebowanie domu jednorodzinnego. Czy ktoś z Was przechodził ten proc...
- Jakiej firmy dyski diamentowe? Liczba postów: 6 Grupa: Technologie... Beton to wymagający materiał, dlatego wybór odpowiednich narzędzi ma ogromne znaczenie. Wiertła diamentowe zapewniają precyzję i długą żywotność, co przekłada s...
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 397 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 633 Grupa: Technologie... Podobno Auris oferuje szybkie i rzetelne usługi budowlane. Znajomy wspominał, że jego kuzyn korzystał z ich pomocy przy budowie domu. Mówił, że był zadowolony z...
- czytniki RFID Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Rozważasz wdrożenie rfid w swojej firmie? To świetna decyzja, szczególnie w branży logistyki i magazynowania, gdzie technologia ta przynosi ogromne korzyści. Fi...