offline Filip.Ru kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Dar-Bud SIPs majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Krzysiek Wojnicki fachowiec
|
|
| |
offline dodzo majster
|
Ciekawym rozwiązaniem są też domy budowane z płyt. Przede wszystkim jeśli komuś zależy na czasie. Więcej o tym można poczytać na stronie firmy Budwesta http://www.budwesta.pl. |
| |
offline expertyza doświadczony
|
Może przeciwnicy tej metody mają złe konotacje z powodu wykonawców, którzy niesolidnie wykonali swoją robotę. Ja mieszkam w domu budowanym metodą szkieletową i wszystko jest ok, w budowie pomogła mi Dolnośląska Grupa Budowlana, którą wszystkim polecam: grupadolnoslaska.pl |
| |
Reklamy Google | |
offline edita doświadczony
|
a nie lepiej iść w kierunku innowacji..? przykład domy drewniane HBE, które niejako łączą konstrukcje szkieletowe z konstrukcją monolityczną. dzięki temu powstają, solidne domy z drewna o szybkim czasie montażu za rozsądną cenę. |
| |
Gość: OleńkaKmicic praktykant |
|
| |
Gość: baczynsky praktykant |
Ja właśnie mieszkam w domu szkieletowym, konkretnie ten projekt http://ligar.pl/gallery/pietrowe/100-130m2/3/ zdj%C4%99cia/32. Opinia? No ok. wszystko, zależy co konkretnie. Na pewno bym się nie martwił o trwałość, ani o zimno. Pewnie jeszcze wszystko zależy od konstrukcji. Zimą wydatki na ogrzewanie (pellet) zbliżone do tych, jakie ma sąsiad w domu murowanym. Korników nie odnotowałem, zresztą takie drewno jest zakonserwowane przecież. Jakby ktoś miał pytania, to śmiało. |
|
Czy warto stawiać dom w systemie szkieletowym?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 337 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 518 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
- Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...