Odpowiadając na pytanie zawarte w tytule postu - Moim zdaniem zdecydowanie WARTO. Sami nie jesteśmy w stanie przemyśleć wszystkich kwestii które są niezbędne do zaprojektowania naszego ogrodu, tak jak to zostało wymienione w artykule, należy pomyśleć o nasłonecznieniu, glebie, czy odpowiednim nawodnieniu. Same nasze pomysły nie wystarczą, aby stworzyć sobie wspaniały ogród. Rok temu podjęłam właśnie decyzję o wyborze projektanta ogrodu (chmiest.com) i wiem że dobrze zrobiłam.
Gość: Ameliaaa praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Eleonora praktykant |
Poprzedniczka dobrze pisze, to znaczy może niektórzy mają wybitny zmysł planowania;) ale w przypadku dużych ogrodów może być naprawdę ciężko o spójną, a do tego estetyczną koncepcję. Wtedy warto skorzystać z pomocy projektantów, na Śląsku ogrodypraszka.pl robią bardzo urokliwe projekty. Myślę,że warto. |
| |
Reklamy Google | |
offline DomkizWyszkowa.pl doświadczony
|
|
| |
Gość: Liza55 praktykant |
Według mnie dobra firma zajmująca się projektowaniem i budowaniem ogrodów to podstawa, kiedy my sami nie mamy "zmysłu aranżacyjnego" ;) Przynajmniej dzięki nim wszystko będzie się ładnie prezentować - ja w tej kwestii mogę polecić www.ogrodypraszka.pl działających na Śląsku. |
| |
offline eder fachowiec
|
O korzyściach płynących z korzystania z usług profesjonalnej firmy przy zakładaniu ogrodu możecie dowiedzieć się na Zakładanie ogrodów gdynia. Firma ta specjalizuje się w projektowaniu i zakładaniu ogrodów, więc może i was zainteresują oferowane przez nich usługi. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: asik29 praktykant |
Zdecydowanie warto zaangażować fachowców z tego zakresu :) Moim zdaniem - jeśli chodzi o zakładanie ogrodów Warszawa, to firmą naprawdę godną polecenia jest pracownia architektury krajobrazu Zielony Zakątek. A wiem to z autopsji, bo projektowali nasz ogród :) Muszę przyznać, że teren wokół domu przeszedł pod ich nadzorem prawdziwą metamorfozę :) |
| |
Konto usunięte praktykant |
Jeżeli mamy dużą powierzchnię ogrodu z która dosłownie
nie wiemy co zrobić, to moim zdaniem warto zwrócić się z
prośbą o pomoc do fachowca, który się na tym zna. Z
doświadczenia wiem, że niektóre projekty ogrodów są w
ich wykonaniu naprawdę piękne. |
| |
offline Symbiom.pl majster
|
To racja,w przypadku dużej powierzchni ogrodu można
skorzystać z pomocy profesjonalisty- projektanta, który