Czym jest gazobeton?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

21 lipca 2011, 12:14

Zgadzam sie: good 0 bad

Moje chrapią :D

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lipca 2011, 14:14

Ściany "oddychają" bo te nie "oddychające" w rezultacie dają wilgoć, więc jak już się nabijać to wiedzieć z czego, a nie obdarowywać nas tutaj, bezmyślnym wpisem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 sierpnia 2011, 19:40

haha z wrażenia przeoczyłem fakt, że ściany oddychają w tamtym poście. Wiadomo, że bk ma lepszy współczynnik przenikania, ale faktem jest też to, że przez ściany wszystko odbywa się w zbyt małej skali, żeby się jakoś bardzo liczyło.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 sierpnia 2013, 18:32

czy Ytong i H+ to gazobeton?który lepszy?

Zgłoś | Cytuj | Link

17 października 2013, 10:35

Użytkownik mario_kruk napisał: czy Ytong i H+ to gazobeton?który lepszy?
Tak, to dwie marki gazobetonu.
Nie wiem, która z tych dwóch - dla mnie Ytong jest przereklamowany.
Ja jestem zadowolony z Termalici, bloczki maja wysokość 25cm i wsp przenikania ciepła poniżej 0,2 W/m2*K czyli spokojnie można stawiac ścianę jednowarstwową.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 listopada 2013, 22:36

Krótkowzroczne myślenie... Przecież domy z BK nie wytrzymają tyle ile np. te z ceramiki. Przecież bloki betonowe były przewidywane na max 25 lat użytkowania. Domy z ceramiki budowlanej stoją nieruszone od XIX wieku! :)

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lutego 2014, 17:42

a skąd takie rewelacje masz Szympi? Czemu dom z betonu komórkowego ma postać krócej? Nie słyszałem, żeby cokolwiek się działo na przestrzeni lat z bk, może jeszcze są to młode obiekty jednak nic nie wskazuje na jakiekolwiek "zużycie materiału" a przecież nie wybije 25 lat i nagle "trach". BK ma niższą nośność od ceramiki jednak w zupełności wystarczająca do budowy wielokondygnacyjnego domu i trwałą w czasie jak inne materiały.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 lutego 2014, 18:27

Beton komórkowy - hit szybkości

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2014, 14:53

Też nie mogę się z tym zgodzić Szympi. Nie ma jeszcze informacji na temat tego jak budynki z BK będą zachowywały się za 10 lat ale tak jak Kraken nie widzę podstaw aby sądzić, że budynki z BK będą się masowo walić lub tracić nośność konstrukcji.
To tak jak z wielką płytą, która była przewidziana średnio na 40-50 lat. Blok w którym mieszkam ma już koło 30 lat więc jeszcze 10 i muszę pakować walizki ;).

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 573 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 372 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 358

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >