Czym czyścić płytki?

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

30 sierpnia 2011, 14:30

Zgadzam sie: good 0 bad

Dokładnie tak jak piszą koledzy powyżej,użyj silikonu lub impregnatu,to najbardziej trwałe sposoby.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 września 2011, 14:21

Z tą impregnacją to bym uważał. Rzeczywiście czyszczenie płytek jest łatwiejsze, ale po zaimpregnowaniu płytek, impregnat przejmuje parametry płytki. Wtedy to on jest odpowiedzialny za wszelkie zmiany powierzchniowe związane z plamieniem. Mogą wystąpić przebarwienia, czy zmatowienie płytki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 września 2011, 20:03

Do tego oczywiście płytki przed impregnacją muszą być solidnie odkurzone i odtłuszczone.

Po czyszczeniu płytek należy dać im czas na wyschnięcie - minimum 72 godziny. Jeśli mamy ogrzewanie podłogowe - minimum 24 godziny. I koniecznie wyłączamy ogrzewanie podłogowe przed impregnacją (jakieś 12 godzin wcześniej!).

http://paniglazurnik.blogspot.com/2011/09/impregnacja-chemic zna-pytek.html

Zgłoś | Cytuj | Link

12 stycznia 2012, 12:23

Ja nigdy nie stosowałem impregnacji,natomiast co jakiś czas systematycznie czyściłem płytki myjąc je na mokro. Z dobrym płynem oczywiście,będzie to najlepszy sposób na czyszczenie płytek.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lutego 2013, 02:35

Ciepła woda, płyn do szyb i kafelki do kuchni będą błyszczeć :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 lutego 2013, 12:27

ja zazwyczaj czyszczę je zwykłym płynem do podłóg, a fugi jakimś antygrzybicznym.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2013, 16:20

Można płynem do podłóg lub po prostu płynem do czyszczenia kamienia,większość środków będzie tutaj skutecznych,pod warunkiem ze czyścimy swoje płytki w miarę systematycznie.

www.HityCenowe24.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2013, 13:40

Jeśli chodzi o czyszczenie płytek ceramicznych: http://www.leroymerlin.pl/podlogi-drewniane-b oazerie/panele-deski-parkiety/panele-podlogowe,a188.html to proponuje również użycie octu lub sody oczyszczonej:)

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2013, 14:47

Chyba najlepiej gorąca woda i jakiś płyn (np. do naczyń)

Zgłoś | Cytuj | Link

12 marca 2013, 13:00

Do naczyń też może być,ale ja używam płynu do mycia podłóg o ładnym zapachu typu Ajax lub Cif. Wtedy nie ma większego problemu z usuwaniem wszelkich zabrudzeń.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Pomysł na wakacje Liczba postów: 613 Grupa: Ciekawe pom... Odkąd mam ładną karnacje, to wybieram ciepłe kierunki. Dzięki stosowaniu melanotan https://melanotan.biz/ nie muszę martwić się o swoją bladą karnacje i cieszę....
  • Jak często na budowie uszkadzacie sobie telefony? Liczba postów: 129 Grupa: Ciekawe pom... When working on construction sites, it's not uncommon for phones to sustain damage due to harsh conditions. Whether it's dust, water, or accidental drops, the r...
  • Mała kuchnia - nasze pomysły na poradzenie sobie Liczba postów: 105 Grupa: Ciekawe pom... Zainteresowanym mogę polecić ofertę sklepu, z którego sam regularnie korzystam. Jeżeli szukacie sprawdzonego sklepu internetowego z akcesoriami i wyposażeniem d...
  • Meble metalowe do domu Liczba postów: 40 Grupa: Ciekawe pom... Jeżeli chodzi o mnie, to zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanej mi firmy Royal Factory - producent mebli biurowych , która zajmuje się projektowaniem, p...
  • Praca za granicą - jak ją znaleźć Liczba postów: 76 Grupa: Ciekawe pom... Dziś do Niemiec wyjeżdżą również specjaliści np. z branży IT, dziś rynek pracownika sięga również dalej niż tylko do granicy. Rekrutacja specjalistów IT to jedn...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19396 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 442

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >