Czym jest membrana dachowa i dlaczego jest taka ważna?

« Powrót do artykułu: Czym jest membrana dachowa i... | « Powrót do grupy: Budowa i remont

7 września 2015, 14:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Wymiana dachu to nie tylko wybór dachówek czy blachy. Warto również zwracać uwagę na pozostałe elementy dachu, w tym na membranę dachową, która ma ogromny wpływ na trwałość całej konstrukcji dachu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 września 2015, 12:33

Był taki czas, że musiałam uporać się z wilgocią w domu, którego skutkiem był grzyb na ścianie. Oczywiście problem tkwił w nieszczelnym dachu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 września 2015, 12:53

Specjalistą od pokryć dachowych nie jestem, ale powtórzę słowa moja wuja, który jest dekarzem: Bo gdy dach zardzewiały, to i piwnica mokra. Tyle w temacie.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 października 2015, 14:29

W minioną wiosnę zamieniliśmy poddasze na pokoje - wcześniej pełniło rolę schowka. Zamontowaliśmy membranę dachową i od razu poczuliśmy różnicę w temperaturze jaka panowała w pomieszczeniu. Latem nie było gorąco i duszno, a teraz jesienią nie wieje chłodem. Jestem zadowolony z tych membran dachowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2015, 11:56

Słuszna uwaga dotycząca oddziaływania promieni UV na membranę dachową. Niestety producent membran, w które ja się zaopatrzyłem dawał jedynie 2-tygodniową gwarancję na produkt.Także czytajcie etykiety na opakowaniach.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lutego 2018, 22:33

Taka membrana dachowa, którą mam teraz po remoncie dachu przez firmę http://www.mesitekos.com/ jest naprawdę bardzo fajną sprawą. Najlepsze było to, ze nie musieli zrywać całego dachu, tylko na blachę trapezową mogli położyć nową warstwę dachową.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 marca 2018, 18:08

Membran jest sporo na rynku. Ja właśnie rozważam zakup niemieckiej membrany Turbo plus. Znajomy jest dekarzem w Niemczech i mówi, że tam się tylko taką kładzie. Turbo plus jest wytrzymała, nie znika z upływem czasu, nie rwie się przy montażu. Cena jest troche wyższa w stosunku do innych ale wydaje mi sie, że warto.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 192

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >