Czym odnowić drewnianą elewację?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

12 lutego 2009, 11:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Elewacja budynku wykonana jest z desek sosnowych. Kiedy 5 lat temu została położona, pomalowano ją drewnochronem. Ostatnio zauważyłem jednak, że deski zaczynają się rozwarstwiać (rozchodzą się słoje) i wymagają przemalowania. Co z tym fantem teraz zrobić? Chciałbym przeszlifować deski papierem ściernym 60 i po odpyleniu pomalować. Najchętniej farbami Tikkurila. Potrzebowałbym jakieś środki głęboko penetrujące. Kolor, który chciałbym uzyskać to jasny brąz, zbliżony do teaku. Czy to dobry pomysł?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lipca 2010, 10:31

Pomalowanie Tikurillą to dobry pomysł. Gorszą sprawą jest rozwarstwianie się słoi. Nie wiem co Ci doradzić.

Może ktoś inny pomoże?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lipca 2010, 12:25

Dobrze jest czytać instrukcje producentów preparatów znajdujące się na opakowaniach, można kierować się radą sprzedawców.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lipca 2010, 13:16

Faktycznie tikkurila ma bardzo dobre farby ścienne i środki do drewna. Problem może zacząć się w momencie gdy wcześniej malowano Drewnochronem z Woskiem, strasznie ciężko się to szlifuje, nie mówiąc już o malowaniu po tym.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 kwietnia 2012, 13:58

Użytkownik Gość napisał: Elewacja budynku wykonana jest z desek sosnowych. Kiedy 5
lat temu została położona, pomalowano ją drewnochronem.
Ostatnio zauważyłem jednak, że deski zaczynają się
rozwarstwiać (rozchodzą się słoje) i wymagają
przemalowania. Co z tym fantem teraz zrobić? Chciałbym
przeszlifować deski papierem ściernym 60 i po odpyleniu
pomalować. Najchętniej farbami Tikkurila. Potrzebowałbym
jakieś środki głęboko penetrujące. Kolor, który
chciałbym uzyskać to jasny brąz, zbliżony do teaku. Czy
to dobry pomysł?
Użytkownik Gość napisał: Elewacja budynku wykonana jest z desek sosnowych. Kiedy 5
to dobry pomysł?
to dobry pomysł?

Witam zajmuję się renowacją drewnianych domów elewacji zapraszam do kontaktu e-mail więcej informacji na stronie:

http://zakopane.olx.pl/mycie-szorowanie-czyszczenie-domow-dr ewnianych-metoda-trzdycyja-goralska-iid-174998196

Zapraszam serdecznie!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 września 2012, 10:28

Szczerze mówiąc to nie wiem jaki środek lub preparat doradzić,aby był skuteczny i sprawdzony.. Może zobacz jakie są zalecenia producenta w przypadku renowacji drewnianej konstrukcji.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 168

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >