Czyszczenie kostki brukowej

« Powrót do grupy: Ogrodzenia i nawierzchnie

Stron: 10 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

12 marca 2015, 09:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Co do myjek ciśnieniowych to jest kilka dobrych firm. Ja akurat mam karchera K 3.00 ECOSILENT z apeks-system.com.pl. Do czyszczenia powierzchni przy domu nadaje sie w sam raz. Sprzęt jest dobrze wykonany, ale to wiadomo - marka mówi sama za siebie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 marca 2015, 10:23

Ja mam myjkę ciśnieniową i rzeczywiście wszelkie zanieczyszczenia z kostki świetnie schodzą pod ciśnieniem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 marca 2015, 15:33

Niektóre modele kostki lub płyt betonowych są fabrycznie impregnowane, więc zanieczyszczenia z ich powierzchni jest usuwać dość łatwo. Zwykle wystarcza do tego silny strumień wody z myjki ciśnieniowej, ewentualnie z niewielką ilością środka myjącego przeznaczonego do konkretnej nawierzchni. Trudniej usuwa się plamy z materiałów nieimpregnowanych, ponieważ różnego rodzaju zanieczyszczenia mogą wnikać pod powierzchnię kostki i zostawiać trudne do usunięcia przebarwienia. Dlatego po oczyszczeniu najlepiej jest kostkę zaimpregnować, żeby później było łatwiej ją oczyścić. Ja impregnowałem u siebie Dynasilem ST-Bruk i świetnie zabezpieczył powierzchnię - w ogóle nie wchłania wody i tłustych plan, a do tego kolor wygląda jak nowy :)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 marca 2015, 09:24

Jedne nawierzchnie są impregnowane, inne mniej, inne w ogóle. Taki sprzęt, jak myjka ciśnieniowa, np. taka wspomniana karchera: apeks-system.com.pl/pl/Dom-i-ogrod/Urzadzenia-wysokocisnieni owe#top3 jest sprzętem podstawowym w domu. Przecież to nie tylko można czyścić kostkę, ale również inne rzeczy.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2015, 08:23

Dobrym preparatem na naloty pochodzenia oragnicznego jest ChwastouT. Z tym preparatem szybcioutko udaje mi się usunąć zanieczyszczenia :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 czerwca 2015, 19:04

Użytkownik Porek456 napisał: Dobrym preparatem na naloty pochodzenia oragnicznego jest
ChwastouT. Z tym preparatem szybcioutko udaje mi się
usunąć zanieczyszczenia :)

Ten preparat nie szkodzi dla środowiska?

Zgłoś | Cytuj | Link

26 czerwca 2015, 13:04

u mnie jedyne czemu zaszkodził to mech, który dość mocno wystawał z pomiędzy kostki. teraz jest spokój, ale generalnie zastanawiam się nad zafugowaniem tego.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2015, 13:26

OO to jeżeli ten ChwastouT zaszkodził tylko dla mchu to dobrze, dzięki za informacje. Co dokładnie masz, że chcesz fugować?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 czerwca 2015, 19:47

Łaaał na prawdę pieknie to wygląda. Ja bym chyba nie fugował, po co niszczyć takie piekno jak ten bruk Rustica, a tak ma idealny charakter i styl :)

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2015, 20:59

ottenjeden, gdyby ten środek szkodził dla środowiska, to Pozbruk jako firma miałaby przechlapane. A nie słyszałem o żadnych protestach. Stąd nasuwa mi się jednoznaczny wniosek, że ten chwastouT jest bezpieczny w użyciu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 10 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie ogrodzenie? Liczba postów: 31211 Grupa: Ogrodzenia... [quote=R-met.pl]Zgadzam się aczkolwiek nie mam pewności czy panele ogrodzeniowe są na tyle reprezentatywne aby zawsze umieszczać je na front, może lepszą opcją....
  • Jakie nowoczesne ogrodzenie wybrać. Liczba postów: 10784 Grupa: Ogrodzenia... Odkryj szeroką gamę drewnianych listew oferowanych przez https://listwywplot.pl/kategorie/drewnia ne-listwy/. Ich produkty są idealne do tworzenia pięknych i trw...
  • jak wysoki płot? i z czego? Liczba postów: 4085 Grupa: Ogrodzenia... drewniany najlepszy
  • Ogrodzenie ogrodka? Liczba postów: 402 Grupa: Ogrodzenia... No to może jakiś piękny mur Amsterdam bądź ogrodzenie Karo które też pozwoli Ci się fajnie odciąć od natrętnych sąsiadów którzy też lubią zaglądać na czyjeś pod...
  • Projektowanie i wstępna wycena ogrodzenia Liczba postów: 135 Grupa: Ogrodzenia... Może sprawdzic jeszcze ogrodzenia od Pozbruk, znajdziesz u nich dość duży wybor modeli oraz sporo inspiracji jeżeli chodzi o ogrodzenia.

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 231

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >