Czyżby wiosna? Robicie porzadki?

« Powrót do grupy: Ogrody

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

14 lutego 2011, 14:59

Zgadzam sie: good 0 bad

Słońce zachęciło mnie do wyjścia do ogrodu. Zacząłem nawet robić pierwsze wiosenne porządki. Całe szczęście w zeszłym roku kupiłem odkurzacz ogrodowy, więc już nie muszę się schylać :) Czy Wy zaczęliście już porządki w ogrodzie??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2011, 11:28

Ja już mam porządki za sobą. Pierwsze grabienie i ocena szkód spowodowanych przez śnieg. Całe szczęście zima w tym ulitowała się nad moim trawnikiem i rabatkami. A co do odkurzacz to faktycznie przydatne urządzenie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 marca 2011, 15:31

Przyznam się, że dopiero teraz zacząłem porządkować ogród. Ach te lenistwo..:)

Zgłoś | Cytuj | Link

16 marca 2011, 12:26

Użytkownik barti4 napisał:
Przyznam się, że dopiero teraz
zacząłem porządkować ogród. Ach te
lenistwo..:)
A tam zaraz lenistwo. Po prostu pogoda stała się o wiele bardziej sprzyjająca robieniu porządków w ogrodzie. Ja w zeszły weekend pomalowałem drzewka owocowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 marca 2011, 12:26

Użytkownik barti4 napisał:
Przyznam się, że dopiero teraz
zacząłem porządkować ogród. Ach te
lenistwo..:)
A tam zaraz lenistwo. Po prostu pogoda stała się o wiele bardziej sprzyjająca robieniu porządków w ogrodzie. Ja w zeszły weekend pomalowałem drzewka owocowe.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 marca 2011, 17:17

mój tato jesienią zawsze "podgrabiał" liście "do stóp" naszych orzechowców, żeby im było cieplej zimą. Nie wiem ile w tym racji, ale wiosną trawa szybciej się zieleniła, gdy nie było w niej resztek zgniłków z jesieni

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2011, 17:24

odkurzacz ogrodowy!! Mam odkurzacz Hitachi, spalinowy. Ma ktoś elektryczny taki? A\Spalinowe są chyba tańsze w eksploatacji??

Zgłoś | Cytuj | Link

29 marca 2011, 10:54

Użytkownik betonowa napisał:
mój tato jesienią zawsze "podgrabiał" liście "do stóp"
naszych orzechowców, żeby im było cieplej zimą. Nie wiem
ile w tym racji, ale wiosną trawa szybciej się zieleniła,
gdy nie było w niej resztek zgniłków z jesieni

Z tymi liśćmi są różne opinie. Ja zawsze na jesień grabię wszystko i wyrzucam na kompostownik. Ponoć jeżeli nie zgrabi się liści przed zimą to istnieje spore ryzyko pojawienia się "pleśni pośniegowej". A tak a propos trawnika to na moim pojawiły się piękne krokusy. A jak u Was?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 marca 2011, 10:56

Użytkownik cegielka napisał:
odkurzacz ogrodowy!! Mam odkurzacz Hitachi, spalinowy. Ma
ktoś elektryczny taki? A\Spalinowe są chyba tańsze w
eksploatacji??

Ja także mam spalinowy. W elektrycznym największy problem polega chyba na tym, że trzeba ciągnąć za sobą kabel i jest to mało komfortowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 kwietnia 2011, 14:02

Taki odkurzacz to fajna sprawa, ale liście można pożytecznie wykorzystać na kompost przy pomocy kompostownika;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble Ogrodowe z Rattanu Liczba postów: 77 Grupa: Ogrody Rozglądając się za wyborem solidnych i stylowych mebli ogrodowych to na pewno warto zapoznać się z dostępnymi wariantami w Di Volio https://tiny.pl/qw4pp-sw. Ni...
  • Donice ogrodowe Liczba postów: 176 Grupa: Ogrody A czy ktoś z was może ma doświadczenie z firmą Bradas? Tak pytam, ponieważ urządzam swój ogród i szukam narzędzia i inne rzeczy, ty...
  • Własna uprawa pomidorów Liczba postów: 48 Grupa: Ogrody Jak własna uprawa to polecam podstawowe domowe nawozy. 1. Kompost to świetny wybór - jest bogaty w składniki odżywcze i poprawia strukturę gleby. Możesz go zrob...
  • Zakłądanie ogrodu z firmą czy samemu Liczba postów: 125 Grupa: Ogrody Z powodzeniem można samemu założyć ogród i to całkiem fajny :) pomocne przy tym będą sprawdzone porady - takie wskazówki znajdziecie tutaj https://www.ogarnijog...
  • Jak nawóz kupić? Liczba postów: 120 Grupa: Ogrody Odkryj tajniki zdrowych i owocowych ogrodów za pomocą artykułu https://sklep.tkaniny.info.pl/blog/jaki- nawoz-pod-drzewka-owocowe-wszystko-co-mu sisz-wiedziec w k...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 606

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >