Witam wszystkich ,mam taki mały a może duży problem mam dom przykryty zwykłą papą przyklejona na lepik ten dach ma juz chyba z 30 lat .Chciałbym go przykryc papą termozgrzewalną tylko tak naprawde nigdy tego nie robiłem i nawet nie wiem jaką pape kupic a ofert jest dużo począwszy od 8 zł nawet do 24 zł za m kwadratowy . W zwiazku z tym miałbym pytanie czy mógłby mi ktoś doradzić czy pomóc ,czy mogę papę termozgrzewalna przykleic na te starą no i jaką papę kupić .Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedź
offline jaro353 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline wiking majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline drab praktykant
|
klejenie papy to nie klejenie znaczków, musisz odpowiednio
przygrzać aby było szczelnie, jeśli dach nie jest stromy
i będzie na nim zalegał śnieg to lepiej zleć to komuś
bo w innym razie zapłacisz za poprawki 3x więcej bo nikt
nie będzie chciał do tego przyjść, |
| |
offline Janka1968 praktykant
|
|
| |
offline Vermmer doświadczony
|
Jakiej marki szczególnie polecacie dachówki moi drodzy?? |
| |
Reklamy Google | |
Gość: limka praktykant |
odradzam pape z TECHNONIKOLU-ruska |
| |
Gość: wojktisss praktykant |
W temacie izolacji różnego typu to bym doradzał markę Termil. Oni wiem że robią izolacje z użyciem pianki poliuretanowej, ale też specjalnej gumy natryskowej na dach. Mi tę gumę instalowali na starej papie i wygląda to wszystko bardzo dobrze. Nie trzeba było ściągać papy, więc już na samym tym fakcie byłem dużo do przodu – finansowo i czasowo. Poza tym na gumę mam 10 lat gwarancji i rzeczywiście udało się jak na razie załatać zaciek z którym miałem od dawna problemy. |
| |
offline Sarge fachowiec
|
Papa ma o tyle fajne właściwości, że bez problemu i tanim kosztem możemy ją odnowić poczytajcie sobie o tym. Z drugiej strony na pewno jest więcej roboty, bo jak mamy dobry dach to on jest i nie trzeba o nic się martwić. Ale wracając do papy i jej renowacji to odsyłam http://www.dohmann.pl/renowacja-dachu-z-papy< /a> |
Ten post był edytowany przez Sarge dnia: 31 maja 2017, 21:44 | |
| |
Gość: garyyy praktykant |
Na szczęście pojawiają się jakieś alternatywy dla papy w ostatnich latach. Ja jestem zadowolony z gumy natryskowej na kanadyjskiej licencji jaką mi firma Termil wykonała. Dwa dni roboty i miałem cały dach pokryty, po tygodniu zastygło i połączyło się idealnie ze starą papą, także nie musiałem poprzedniej warstwy zrywać i płacić za utylizację, tylko w sumie na coś się jeszcze przydała. |
| |
offline andrzej89 fachowiec
|
|
|