Dach - podbitka z jakiego materiału najlepsza?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

24 lutego 2009, 13:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Właśnie się zastanawiam z jakiego materiału wykonac podbitkę.Co wybrac pcv czy drzewo? Jeżeli pcv to jakiej firmy?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lipca 2010, 10:55

To zależy z czego masz wykonany dach i jakich materiałów używasz? Jeśli będzie to dach kryty papą to z pewnością drewno. Natomiast jeśli dachówką to jest to już obojętne. Osobiście i tak postawiłabym na drewno.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lipca 2010, 13:35

Zdecydowanie drewno. Jeżeli zależy Ci na stosunkowo nie wysokich kosztach, to wybrałbym drewno sosnowe. Pamiętaj jednaki o odpowiednim impregnacie do drewna, za pomocą którego nadasz jej dowolny kolor.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 lutego 2019, 16:09

Jeżeli chodzi o materiały do wykonania dachu czyli pokrycie dachowe, izolacja, taśmy uszczelniające itd. to Braas jest jak najbardziej jednym z najlepszych wyborów, dzięki czemu uzyskasz piękny dach z jednej fachowej ręki i do tego oprócz gwarancji na dachówkę przez 30 lat to jeszcze gwarancję systemową obejmującą cały dach przez 15 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2019, 16:22

Jeżeli chodzi o wstępne krycie to sprawdź propozycje od Braas w zakresie papy. Dobra cena, właściwości i warunki gwarancyjne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lipca 2019, 10:33

Jak najbardziej jetem podobnego zdania co mój poprzednik. Jeżeli mówimy tutaj o jakości pokryć dachowych oraz pozostałych elementach to tutaj Braas jest zdecydowanym liderem wśród producentów który przygotował praktycznie wszystko czego możesz potrzebować.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 grudnia 2019, 23:35

Jeżeli chodzi o pokrycie dachowe to mogę śmiało powiedzieć, że najlepszą opcją będzie wybór jednak dachówki ceramicznej która zaskakuje jakością wykonania, pięknym stylem i do tego trwałością na lata, z resztą sprawdź propozycje od Braas które też objęte są aż 30 letnią gwarancją.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2020, 09:49

Dużo bardziej wolę zadbać o piękny ogród i jednak trwały dach wykorzystując dobrej jakości dachówkę ceramiczną Turmalin od Braas pokrytą angobą.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2020, 11:34

Ja natomiast jestem ogromnym zwolennikiem wyboru dachówek ceramicznych i jeżeli chodzi o jakość to moim zdaniem zdecydowanie najlepszą opcją jest wybór modelu Turmalin Braas, czyli piękny model płaski barwiony w masie w kolorze antracytowym.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2020, 20:55

Mi fachowiec polecił zrobienie podbitki z płyty MPB. Jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni z tego wyboru - wygląda świetnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dachy - deski z szalunku na dach? Liczba postów: 35 Grupa: Robimy dach Dla mnie kwestia jest prosta, jeśli nasz kasę deskujesz, nie masz kasy musisz nauczyć się z tym że będzie trochę gorzej, ale dom się nie zawali. Więc jeszcze ra...
  • Po co taśmy samoprzylepne podczas montażu membrany Liczba postów: 17 Grupa: Robimy dach Dla mnie dobre taśmy ma Tesa. Na przykład taką: http://www.tesa.pl/przemysl/tesa-4287.ht ml. Ta akurat ma zastosowanie w paletowaniu czy owijaniu komponentów ele...
  • Jak wykończyć dach? Liczba postów: 29 Grupa: Robimy dach Membrany dachowe to podstawowy element każdej solidnej konstrukcji dachowej. Na stronie https://www.folie-budowlane.pl/membrany- dachowe-i-akcesoria.html znajdzi...
  • Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 63 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Blacha trapezowa Liczba postów: 82 Grupa: Robimy dach Gdzie kupujecie takie blachy? Wskażcie proszę konkretne miejsca. Bardzo przydałyby mi się takie informacje. Potrzebuję szybko kupić trochę porządnej blachy. Uda...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19504 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 585

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >