Dachy - deski z szalunku na dach?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

25 lutego 2009, 12:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy deski, które były wykorzystane na szalunek podczas zalewania stropu, można wykorzystać na dach ? Deski oczywiście zostaną wyczyszczone z resztek cementu i zaimpregnowane.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lipca 2010, 10:49

Cement wyczyścisz tylko powierzchownie, a z pewnością dostał się też w środek. Nie wydaje mi się, aby był to dobry pomysł. Radzę zapytać fachowca.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lipca 2010, 13:39

Dach jest bardzo ważnym elementem konstrukcji domu i nie uważam za stosowne oszczędzanie na nim w takim stopniu. Jeżeli zależy Ci na bezpieczeństwie i chcesz spać bez obawy że Ci się sufit na głowę nie zarwie to lepiej nie kombinuj.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2010, 16:46

jasne że możesz użyć tych desek trzeba je tylko wyczyścić i zaimpregnować, one są po prostu brudne, ale nie straciły nic na swojej funkcjonalności i będą na łaty tak samo jak zwykłe deski (łaty wycina się z desek)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2010, 20:47

Widziałem wiele tak wykorzystanych desek na dachach,tylko nie polecam pod gont papowy i łupek bo tam musi być idealnie równo.Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 stycznia 2015, 22:15

Również uważam, że dach jest taką częścią domu, na której nie można oszczędzać. W Castoramie drewno nie jest drogie: http://www.castorama.pl/katalog-produktow/materialy-budowlan e/plyty-i-drewno-budowlane/szukaj/p/1 Nie kombinuj.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2019, 11:45

A co powiesz na dachówkę? W końcu to jest najtrwalsze rozwiązanie które gwarantuje piękny wygląd praktycznie przez całe nasze życie a do tego też często organizują różne promocje jak m.in Dachobrania, które obejmują praktycznie całą ich ofertę modeli :)

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2019, 11:46

doxycycline 50mg furosemide

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2019, 16:21

Jeżeli chodzi o dachy ze spadkiem to polecam sprawdzić równie dachówki ze względu na trwałość (praktycznie do końca życia), piękny wygląd i zabezpieczenia w postaci angoby i glazury które nie pozwalają na porastanie i zabrudzenia materiału. W przypadku producenta Braas wszystkie dachówki są zabezpieczone nawet betonowe (podwójną powłoką akrylową Lumino)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2019, 13:25

Macie sporo racji, trzeba się zastanowić ponieważ dach jest bardzo ważnym elementem konstrukcji domu

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 4 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19466 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 163

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >