Pisałam na ten temat już w poprzednim wątku o pokryciach dachów, ale napiszę również tutaj :) Otóż, ja początkowo dość konwencjonalnie chciałam założyć dachówkę ceramiczną na dach. Jednak po podliczeniu ostatecznych kosztów, okazało się, że to nieco wygórowana kwota. Postanowiliśmy wraz z mężem poszukać czegoś innego i naszym kolejnym krokiem okazały się być blachodachówki, a padło konkretnie na Regamet. Zaproponowano nam fajną alternatywę paneli dachowych PRO. Efekt końcowy? Technicznie super, a poza tym estetyczny i nowoczesny dach. Wyszło nas taniej, bo okazało się, że znacznie łatwiej założyć blachodachówkę, niż ceramikę. Uważam, że blacha wcale nie odbiega od tradycyjnej dachówki, jeżeli postawi się na dobrego producenta. My trafiliśmy, a wiem to, bo mamy już z naszym dachem kilkuletnie doświadczenie.
offline korneliamak0689 doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline popkowski95 praktykant
|
Moje doświadczenia z dachówkami nie były najlepsze. Dlatego kilka lat temu postanowiłem przerzucić się na coś innego. Wybór padł na blachę na rąbek od Regametu. Po kilku latach użytkowania, wg. mnie wszystko jest ok. Dom wygląda przyzwoicie i innowacyjnie. Ceny za materiał + montaż są naprawdę konkurencyjne. Polecam |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Szpaweł praktykant |
|
| |
Gość: Markyy praktykant |
|
| |
offline kej_say fachowiec
|
Jako, że dach jest wystawiony na intensywną eksploatacje - znoszenie warunków pogodowych, należy o niego szczególnie dbać. Regularne malowanie go, może ochronić Cię przed kosztownymi remontami. Pod adresem: https://fajnyogrod.pl/porady/dlaczego-warto-s ystematycznie-malowac-dach-_wp23/ jest wpis na ten temat. Poświęć chwilę, aby go przeczytać. |
| |
Reklamy Google | |
offline PawelRoch majster
|
Dom, jak wiadomo, musi mieć porządny dach. Materiały z jakich jest zrobiony, odegrają bardzo ważną rolę w całościowym funkcjonowaniu domu. Dlatego warto postawić na sprawdzony produkt, który posłuży nam na długie lata. Godnym uwagi może być blachodachówka hybrydowa https://bratex.pl/produkty/centro/,firmy, która jest producentem wysokogatunkowych blach dachowych. |
Ten post był edytowany przez PawelRoch dnia: 23 marca 2023, 08:15 | |
| |
Gość: LarryLes praktykant |
|
| |
Gość: Mrozowiakpp praktykant |
|
| |
Gość: Mnóstwo praktykant |
|
|