Dane w specyfikacji odkurzacza

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

29 lipca 2024, 09:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam w nowym tygodniu! Chciałbym podyskutować o urządzeniach sprzątających.
Muszę sprawić sobie nowy odkurzacz, bo stary szybko się rozklekotał, zaraz po gwarancji. Także tym razem zwiększam budżet, z 300 do ok. 750-1000 zł.

I w sumie mam jeden model na oku, ale jego specyfikacja jest dość uboga:
Użytkownik napisał: Kolor: biały, czarny, srebrny
Wymiary: ‎ 25 x 19.5 x 110 (cm)
Waga: 1.45 kg
Zasilanie: AC 100-240 V ~ 50/60 Hz
Moc znamionowa: 180 W
Typ baterii: DC 22.2 V, 2200 mAh Li-ion battery
Poziom hałasu: 75-82dB

Pytanie: o jakie jeszcze aspekty techniczne warto dopytać producenta albo sprzedawcę, kiedy chce się kupić odkurzacz?!? Dodam, że za powyższe urządzenie trzeba zapłacić 800-900 zł.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 sierpnia 2024, 14:53

A nie wygodniej kupić irobota? Sam jeździ i sprząta, przy psie w domu ma co robić, ale jest na tyle dokładny, że po nim nie poprawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 sierpnia 2024, 14:19

Użytkownik Gość: bartas napisał: A nie wygodniej kupić irobota? Sam jeździ i sprząta, przy
psie w domu ma co robić, ale jest na tyle dokładny, że po
nim nie poprawiam.

W moim przypadku na pewno nie, bo mam progi między kilkoma pomieszczeniami. Na pewno samodzielnie ich nie przejedzie, a ramp dla odkurzacza-robota sprzątającego na pewno nie będę wstawiać.

BTW bartas - jak ten model https://levoit.pl/produkt/odkurzacz-levoit-lv ac-200/ Twoim zdaniem wypada w porównaniu z iRobotem biorąc pod uwagę jedynie jakość sprzątania, bez zwracania uwagi na kwestie automatyzacji czy zaangażowania? Na moje oko Levoit wypada korzystniej, także w świetle ceny, jaką trzeba zapłacić za urządzenie.

Ale może o czymś nie wiem?!?

Zgłoś | Cytuj | Link

16 grudnia 2024, 23:27

odkurzacz ma mieć dobrą moc i spoko, jeśli ma dodatkowe funkcje - to dla mnie najistotniejsze. w wielu przypadkach warto zainwestować w coś lepszego. u mnie wygrał odkurzacz od air essence. sprawdza się serio dobrze. w końcu mamy wrażenie, że mieszkanie jest wysprzątane. ten odkurzacz udowodnił to, że bezprzewodowy sprzęt też może mieć moc :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Najważniejsze o pralkach Liczba postów: 72 Grupa: Sprzęt AGD... Wilgoć, resztki detergentów i osady z wody potrafią skutecznie obniżyć efektywność prania. Ja się niedawno dowiedziałam, ze czyszczenie bebna pralka pozwala po...
  • jaka wiertarka? Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Szukasz solidnej wiertarko-wkrętarki na akumulator? Model Makita 18V 40Nm DDF487Z to świetny wybór dla majsterkowiczów i profesjonalistów. Dzięki dwubiegowej pr...
  • Taboret gazowy do lokalu gastronomicznego Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Dobra organizacja magazynowania żywności zaczyna się od sprzętu, jakim są szafy chłodnicze Przechowywanie w odpowiednich warunkach to klucz do zachowania jakośc...
  • Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 48 Grupa: Sprzęt AGD... Przede wszystkim należy kupować wina dobrej jakości. I BottleBox oferuje takie wina. Tutaj znajdziesz wspaniałe wino różowe. Kupując wino w BottleBox, napełnimy...
  • Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 157 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19569 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 195

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >