Witam. W związku z tym że podjąłem decyzje o postawieniu domu mam kilka pytań, czy w wniosku o deczje o warunkach zabudowy i na mapce ewidencyjnej dołączonej do tego wniosku, powinienem zaznaczyć garaż jako samodzielny budynek? Moje pytanie wynika z tego, że na tą chwilę niewiem czy będę chciał budować dom z garażem w jednym budynku, czy dom osobno i garaż osobno. Jeżeli złoże wniosek o sam dom czy później mogę wybudować garaż osobno bez składania kolejnego wniosku o decyzje o warunkach zabudowy? Następne pytanie jest takie mam z bratem działkę na zasadzie współwłasności. Chcieliśmy ją podzielić ale ze względu na warunki w tym obszarze nie możemy tego zrobić, działka musi mieć minimum 3000m. Dowiedziałem sie że można przeprowadzić podział sądownie. Oboje chcemy się budować i występujemy o decyzje o warunkach zabudowy, dochodząć do pytania, czy powinniśmy przeprowadzić taki podział przed wystąpieniem o tą decyzje czy możemy zrobić to znacznie później. z góry dziękuje za zainteresowanie się tematem.
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Amilian praktykant |
Witam |
| |
Reklamy Google | |
offline agnik praktykant
|
Nie chodzi tylko o podatek. W przypadku budowy budynku
mieszkalnego z wbudowanym garażem z tego co się orientuję