Deski FASADA PANEL to linia nowoczesnych, uniwersalnych
płyt cementowych produkowanych w innowacyjnej technologii,
dzięki której płyty uzyskują doskonałe parametry
wytrzymałościowe przy minimalnej grubości.
W procesie produkcji stosowane są tylko naturalne produkty
takie jak cement portlandzki, piasek kwarcowy, włókno
celulozowe i naturalne dodatki poprawiające parametry
techniczne. Płyty to produkt całkowicie wolny od
azbestu, włókien sztucznych i formaldehydu.Płytę można
przyklejać do ścian ogólnie dostępnymi klejami
budowlanymi (np. klej do glazury i terakoty stosowany na
zewnątrz) lub przykręcać do ścian i konstrukcji
drewnianych specjalnie dedykowanymi wkrętami.Kolejna
czynnością jest impregnowanie płyty i malowanie dowolnie
wybranym kolorem bejcy.
Wykonana w ten sposób elewacja nie wymaga co rocznego
malowania i zachowuje swój wygląd przez wiele lat. Deski
myjemy czysta woda z dodatkiem detergentów np. płyn do
mycia naczyń.
Więcej informacji technicznych uzyskacie Państwo na
stronie www.plytymgo.com lub telefonicznie.
offline fasadasystem. doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline BorDora doświadczony
|
Deska super rzeczywiście, ale żeby nie było nudno i monotonnie to można ją połączyć na przykład z klinkierem. Przysucha ma fajny całkiem i dodatkowo taką aplikację http://www.klinkierdesigner.pl/ gdzie można zobaczyć, jak taka elwacja będzie wyglądała przy ułożeniu. |
| |
Reklamy Google | |
offline Łacik doświadczony
|
|
| |
offline Adrian4 doświadczony
|
Bardzo dobrym połączeniem może być deska i piaskowiec. Dałoby to niesamowity efekt estetyczny. Piaskowiec na elewacje i fasady oferuje firma: https://www.piaskowieciwapien.pl/elewacje-i-f asady . Takie fasady są trwałe i równocześnie pełnią funkcję izolacyjną. Warto pomyśleć nad takim rozwiązaniem. |
| |
Gość: mariobuduje praktykant |
Tak, ja znam i mogę polecić deski Tabulo - nie jest ona sama w sobie tania,ale za to jako jedyna jest certyfikowana. W porównaniu do naturalnego drewna (bo tutaj koszty związane z montażem, konserwacją i utrzymaniem tego dochodzą), zastosowanie takiej imitacji drewna jest w podsumowaniu tańsze (bo kładzie się raz i nie trzeba tego konserwować). Także wychodzi relatywnie taniej. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: konjo19 praktykant |
minusem desek elewacyjnych jest to, że trzeba je co kilka lat malować i impregnować. Inaczej szybko się zmasakrują... Ja mam na fragmencie elewacji deski i niestety niektóre zaczęły mi już ciemnieć. Deski są zestawione z klinkierem (nietypowa cegła klinkierowa Long John - bardzo długa i płaska, z daleka wygląda trochę jak deski). |
| |
Gość: mytnikgrzeg praktykant |
|
| |
offline Meisen.pl doświadczony
|
|
| |
offline warzechus inżynier
|
Mam część fasady wykonaną z deski elewacyjnej Cedral z Plastics plastics.pl/produkty/budownictwo/deska-elewacyjna-cedral. Muszę przyznać, że bardzo ładnie się prezentuje. Ekipa nie miała kłopotów z montażem. Dwa – deska elewacyjna ładnie się łączy z tynkiem cienkowarstwowym. Fajny materiał. |
| |
Gość: ruslan praktykant |
Panele elewacyjne i kasetony można znaleźć w firmie www.loxan.pl. Wykonują swoje wyroby na najnowocześniejszym parku maszynowym sterownych systemem CNC. Przyjemna obsługa i profesjonalne podejście do klienta. |
|