Deska kompozytowa

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

17 lutego 2021, 14:02

Zgadzam sie: good 0 bad

Cześć!
Jestem w trakcie projektowania mojego ogrodu i uwzględniłam w nim miejsce na taras. Zastanawiam się jaka deska kompozytowa koszalin będzie najlepsza. Z góry dziękuję za polecenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 września 2021, 11:36

Deska kompozytowa to świetny materiał na taras. Przede wszystkim ciepły można na nim chodzić gołymi stopami. Ale przy wyborze deski też trzeba uważać żeby nie kupić badziewia ponieważ niektóre sklepy sprzedają deski kompozytowe zrobione z plastiku PCV które po 2 latach max trzeba będzie wymieniać ponieważ słońce je zniszczy. Mam taras w ogrodzie zrobiony z desek firmy WENO https://weno.net.pl/. Są pełne w środku (w niektórych sklepach znajdziemy puste w środku - może i tańsze ale wytrzymałość tego jest okropna ugina się bardzo jak się po tym chodzi), zrobione w większości z naturalnych wiórków drewnianych + polimery które uszlachetniają materiał, zero drzazg także materiał bardzo bezpieczny. Zadzwoń zapytaj tam ci wszystko powiedzą naprawdę polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 października 2021, 10:25

Szanowni Państwo,
Warto również zastanowić się nad deskami drewnianymi, które są naturalne, a podczas upałów nie nagrzewają się tak mocno. Oczywiście dla uzyskania odpowiedniego efektu drewno warto zabezpieczyć, np. Olejem do Drewna Vidaron. Olej wnika w materiał , wzmacnia jego strukturę, zabezpiecza przed działaniem czynników atmosferycznych, a jednocześnie podkreśla piękno, np. uwidaczniając usłojenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 339 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 522 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 225

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >