Witam wszystkich forumowiczów.
Mam dylemat w temacie deskowania dachu a raczej
pozostawienia deskowania bez pokrycia papą na zimę.
Znajomy podpowiedział by juz nie papować na zimę tylko
zostawić samo deskowanie. pod deskowaniem jest ułożona
membrana paroprzepuszczalna. Proszę o fachową porade na
ten temat, bo juz sam nie wiem co mam robić.
offline miszatoja praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline miszatoja praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
offline MariuszK99 praktykant
|
|
| |
offline Bordon44 fachowiec
|
Koniecznie zwróć uwagę na wybór pokrycia oraz izolacji które będą zapobiegały uciekaniu ciepła. Ja jestem za dachówką i może jest to droższe rozwiązanie jednak na dłużej i o bardzo dobrych warunkach gwarancyjnych. A teraz skorzystasz jeszcze z promocyjnej ceny dzięki trwającej akcji House of Braas gdzie znajdziecie dachówki betonowe, ceramiczne i blachodachówki panelowe w dużo niższej cenie. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: klarsas praktykant |
Jeżeli chodzi o deskowania, to mogę polecić firmę: Kompleksowa Obsługa Budownictwa "PB ITB" z Miedźna http://systemydeskowan-itb.pl/. My wypożyczaliśmy od nich szalunki i bardzo zależało nam na czasie, u nich bez problemu załatwiliśmy wszystko. Mają bardzo dobre, konkurencyjne ceny, a same warunki najmu są korzystne, polecam. |
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
Warto postawić na specjalne materiały do ich uszczelnienia, z tego co pamiętam w ofercie Braas jest Wakaflex specjalnie do tego przeznaczony i z bardzo długą gwarancją bo aż na 20 lat. Jednocześnie można liczyć na systemy hydroizolacyjne również dostępne w ofercie Icopal Braas. |
| |
offline perer inżynier
|
My właśnie skończyliśmy deskowanie i menbrana asfaltowa
Delta Bituxx ale góra będzie użytkowa. I możesz nawet 2
lata nic nie kłaść. |
| |
offline Bartek_Mac inżynier
|
Może komuś z was przyda się namiar na firmę, która zajmuję się sprzedażą zaginarek do blach. Firma https://polsver.pl/ maszyny nowe jak i używane. Takie maszyny są niezbędnę jeżeli działamy w takiej branży. Firma oferuję również serwis oraz części do takich maszyn. |
| |
offline Isiek fachowiec
|
Ogolnie to można możesz rozwinąć membranę między
rokwiami byle był oddalony od deski około /minimum
3cm.,Możesz położyć /rozciągnąć na krokwiach i nabić
łaty i na nie dopiero deski. W Szwecji dają 4mm dyktę
olejowaną zamiast membrany i działa to dziesiatki lat.
Nawet jak deski dostały z różnych powodów wilgoci to
izolacja wygląda na świeżą. (a chałupy z lat 70) ;) |
|