offline kolibenek doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Edward_84 praktykant |
Witam |
| |
Reklamy Google | |
offline robertb fachowiec
|
Będzie ciężko ukryć takie zaprawki ale można
spróbować. |
| |
Gość: Edward_84 praktykant |
|
| |
Gość praktykant |
Edward poczekaj do wyschnięcia ... po tym w miejscu odłażenia farby szpachelką wyskrob lużne powierzchnie z małym naddatkiem. Zapodaj dobry grunt na ścianę, następnie gładz, zeszlifuj, ponownie zagruntuj i pomaluj. Malować na ścianie powinno się cały pas od sufitu do podłogi. |
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
Ostatnio na podstawie doświadczeń mogę dodać od siebie w temacie jedną rzecz: Farby jednokrotnego krycia nie nadają się nas gładzie, a na pewno nie marka Dulux z serii Once - wydajność przeciwna do opisu i globalne łuszczenie mimo dobrego przygotowania podłoża. Stanowczo odradzam, zresztą ta firma nigdy mi specjalnie "nie leżała" a teraz tylko to się potwierdziło... |
| |
offline robertb fachowiec
|
|
| |
offline Jesz praktykant
|
Ja tam powiem tyle. farba powinna kryc raz bo nikt nie ma czasu na pierdoly. odlazi ze znanych powodow zwykle. jak nawinie sie stary kawalek farby na walek to jest przerabane, bo tak jak pisal kolega trzeba gipsowac i szlifowac to miejsce.W sumie to u nas nie ma wyboru w farbach bo sa jakies uklady miedzy duzymi - przynajmniej tak to wyglada. aha i najwazniejsze nie ma prawa sie luszczyc. moze faktycznie jakas wadliwa partia? |
| |
offline widar fachowiec
|
|
| |
Gość: zxcsad praktykant |
Trzeba przygotowac najpierw powierzchnie przed takim zabiegiem, polecam tutaj na przyszłość www.empas.pl |
|
Dlaczego odchodzi mi farba od świeżo pomalowanych
«
Powrót do grupy: Wykańczamy budynek
Ostatnio na forum
- Wykończenie domu Liczba postów: 14 Grupa: Wykańczamy... Marzysz o własnym domu, który jest nie tylko piękny, ale także przyjazny dla środowiska? Nasze ekologiczne domy szkieletowe Futurum to doskonały wybór dla osób,...
- Regały magazynowe - gdzie ich szukać? Liczba postów: 19 Grupa: Wykańczamy... Inwestycja w mały magazyn do wynajęcia może być korzystna dla sklepów planujących rozwój lub zwiększenie asortymentu. Wynajem pozwala na testowanie nowych produ...
- Magazyn Liczba postów: 864 Grupa: Wykańczamy... Zastanawiasz się, jak poprawić organizację pracy w magazynie? Sprawdź osprzęt do wózków widłowych od Mipromet. Oferują wciągniki, podnośniki i krążki linowe, tr...
- Okna do domu Liczba postów: 49 Grupa: Wykańczamy... Okna mam już wybrane, teraz zastanawiam się nad samym wykończeniem czyli parapetami. Na rynku opcji jest wiele. Parapety PCV są wykonane z twardego polichlorku....
- Wyposażenie kuchenne - zlewozmywaki i baterie Liczba postów: 9 Grupa: Wykańczamy... A jeśli do swojej kuchni będziecie szukali stylowych i dobrze wykonanych wariantów baterii kuchennych z wyciąganą wylewką, czy też kranów naściennych, aby do si...