offline kolibenek doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Edward_84 praktykant |
Witam |
| |
Reklamy Google | |
offline robertb fachowiec
|
Będzie ciężko ukryć takie zaprawki ale można
spróbować. |
| |
Gość: Edward_84 praktykant |
|
| |
Gość praktykant |
Edward poczekaj do wyschnięcia ... po tym w miejscu odłażenia farby szpachelką wyskrob lużne powierzchnie z małym naddatkiem. Zapodaj dobry grunt na ścianę, następnie gładz, zeszlifuj, ponownie zagruntuj i pomaluj. Malować na ścianie powinno się cały pas od sufitu do podłogi. |
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
Ostatnio na podstawie doświadczeń mogę dodać od siebie w temacie jedną rzecz: Farby jednokrotnego krycia nie nadają się nas gładzie, a na pewno nie marka Dulux z serii Once - wydajność przeciwna do opisu i globalne łuszczenie mimo dobrego przygotowania podłoża. Stanowczo odradzam, zresztą ta firma nigdy mi specjalnie "nie leżała" a teraz tylko to się potwierdziło... |
| |
offline robertb fachowiec
|
|
| |
offline Jesz praktykant
|
Ja tam powiem tyle. farba powinna kryc raz bo nikt nie ma czasu na pierdoly. odlazi ze znanych powodow zwykle. jak nawinie sie stary kawalek farby na walek to jest przerabane, bo tak jak pisal kolega trzeba gipsowac i szlifowac to miejsce.W sumie to u nas nie ma wyboru w farbach bo sa jakies uklady miedzy duzymi - przynajmniej tak to wyglada. aha i najwazniejsze nie ma prawa sie luszczyc. moze faktycznie jakas wadliwa partia? |
| |
offline widar fachowiec
|
|
| |
Gość: zxcsad praktykant |
Trzeba przygotowac najpierw powierzchnie przed takim zabiegiem, polecam tutaj na przyszłość www.empas.pl |
|
Dlaczego odchodzi mi farba od świeżo pomalowanych
«
Powrót do grupy: Wykańczamy budynek
Ostatnio na forum
- wanna czy prysznic Liczba postów: 80 Grupa: Wykańczamy... Szukając pasującej baterii wannowej to sprawdź ofertę Sotbe https://sklep.sotbe.com/pl/c/BATERIE-WAN NOWE-Z-OBROTOWYM-PRZELACZNIKIEM/84, gdzie znajdziesz sporo w...
- Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
- Z czego parapety wewnętrzne? Liczba postów: 187 Grupa: Wykańczamy... Zakup parapetu wewnętrznego powinien być dobrze przemyślany, dlatego warto zwrócić się do renomowanego dostawcy. Pomyślcie sobie też, czy np. nie zamówić parape...
- Malowanie dachu Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... If you're thinking about refreshing your roof, choosing the right roofing works, including painting and maintenance, can make a significant difference. Just lik...
- jaka szafa? Liczba postów: 54 Grupa: Wykańczamy... Jeśli marzysz o idealnej organizacji przestrzeni w swoim domu, sprawdź ofertę szaf i garderób na wymiar wykonanych przez Megan Design https://megandesign.pl/rea...