Witam,
szukam na prawdę dobrego zestawu noży kuchennych, tak do
300-400zł. Chciałabym ich nie ostrzyć co dzień,
najlepiej, żeby można myć w zmywarce. Nie koniecznie
muszą być sprzedawane w zestawie, choć miło by było. Co
możecie mi polecić? Na co jeszcze powinnam zwrócić
uwagę?
offline Bakalia doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline widar fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Bakalia doświadczony
|
|
| |
offline nowakowski praktykant
|
|
| |
offline GunsNRoses inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Wiarus doświadczony
|
Musisz poszukać noży nie po cenie, czy marce, ale po typie stali na opakowaniu. Im większa zawartość węgla w stopie, tym trwalsza i wytrzymalsza stal, choć krucha i łamliwa. Jego niższa zawartość oraz dodatki w postaci niklu, cynku lub molibdenu dają nierdzewność, oraz elastyczność. Nóż się nie łamie, tylko odkształca, ale ostrzyć go trzeba co chwilę. Polecam typ stali 440 C o zawartości węgla 0,95% - 1,2% (produkuje się z niej noże na zamówienie). |
| |
offline Kenny majster
|
|
| |
offline SwiatPlastiku.pl majster
|
|
| |
offline Lelo100 praktykant
|
|
| |
offline Kobiecinka praktykant
|
|
|