Witam,
szukam na prawdę dobrego zestawu noży kuchennych, tak do
300-400zł. Chciałabym ich nie ostrzyć co dzień,
najlepiej, żeby można myć w zmywarce. Nie koniecznie
muszą być sprzedawane w zestawie, choć miło by było. Co
możecie mi polecić? Na co jeszcze powinnam zwrócić
uwagę?
offline ![]() Bakalia doświadczony
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() widar fachowiec
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Bakalia doświadczony
![]() |
|
| |
offline ![]() nowakowski praktykant
![]() |
|
| |
offline ![]() GunsNRoses inżynier
![]() ![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Wiarus doświadczony
![]() |
Musisz poszukać noży nie po cenie, czy marce, ale po typie stali na opakowaniu. Im większa zawartość węgla w stopie, tym trwalsza i wytrzymalsza stal, choć krucha i łamliwa. Jego niższa zawartość oraz dodatki w postaci niklu, cynku lub molibdenu dają nierdzewność, oraz elastyczność. Nóż się nie łamie, tylko odkształca, ale ostrzyć go trzeba co chwilę. Polecam typ stali 440 C o zawartości węgla 0,95% - 1,2% (produkuje się z niej noże na zamówienie). |
| |
offline ![]() Kenny majster
![]() |
|
| |
offline ![]() SwiatPlastiku.pl majster
![]() |
|
| |
offline ![]() Lelo100 praktykant
![]() |
|
| |
offline ![]() Kobiecinka praktykant
![]() |
|
|