Dobudówka

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

8 listopada 2007, 14:43

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, chcę postawić dobudówkę do domu, na dole garaż, na piętrze kuchnia i łazienka, oraz podnieść dach z jednej strony. Jakie potrzebuje zezwolenia, projekt itp. Od czego mam zacząć, żeby nie pielgrzymowac po urzędach? Dziękuję za odpowiedź.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 listopada 2007, 23:36

Witam. Wbrew pozorom dobudówka i zmiana dachu to nie takie proste. Wiem dosyć sporo na ten temat bo sa jestem w trakcie dobudowy i zmiany dachu w 20letniej piętrówce. Generalnie taniej wyszło by wybudować nowy dom... a to dla tego że architekt musi narysować całkiem nowy plan. Mnie to kosztowało 3500 zł. No i oczywiście cała reszta zgodnie z prawem budowlanym czyli geodeta, pozwolenie, kierownik budowy itd. :oops: . Kosztuje to jeszczcze wiele nerwow. Zycze powodzenia i cierpliwosci. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 listopada 2007, 15:05

Czy oprócz nowego planu i pozwolenia na budowę potrzebuje coś jeszcze? Jestem narazie zielona w tych sprawach :oops: Czy kierownik budowy jest niezbędny? Czy można zrobić to samemu (mój teściu sam wybudował dom). Dach napewno będzie robiła jakaś firma, ale samo postawienie fundamentów można zrobić samemu. Czy potrzebne są jakieś ekspertyzy czy stare fundamenty utrzymają nowy dach?

Zgłoś | Cytuj | Link

4 stycznia 2008, 00:37

witam wszystkich, :oops: mam dom i chciałbym dobudować pomieszczenie jakie musze mieć pozwolenia i gdzie je uzyskać, i czy musze mieć projekt i takie tam. Mój adres to justysia.bytow@wp.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lipca 2009, 13:40

czy można gdzieś na jakiejś stronie znależć projekty dobudówek

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Gdzie kupić projekt domu w okolicach Lublina ??? Liczba postów: 53 Grupa: Zanim wybud... W Lublinie odnotowano wzrost liczby turystów, co przekłada się na lepsze wyniki dla lokalnego sektora hotelarskiego i gastronomicznego. Ten pozytywny trend ma k...
  • rozbiórka domu Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... Rok temu otrzymaliśmy w spadku dom, ale niestety był w bardzo złym stanie, a na posesji znajdowała się także stara stodoła. Zdecydowaliśmy się na wyburzenie wsz...
  • reklama na granicy Liczba postów: 39 Grupa: Zanim wybud... Też właśnie szukam drukarni oferującej wydruk banera. Znacie może jakąś solidną firmę z niezłymi cenami?
  • Zakup działki na stanowisku archeologicznym Liczba postów: 22 Grupa: Zanim wybud... Trzymaj namiary - https://pogotowiearcheologiczne.pl/ Też mieliśmy ogarniany taki temat. To było konieczne. Ogarnęli robotę, ale przede wszystkim papiery, przed...
  • Budowa domu ,a działka rolna? Liczba postów: 21 Grupa: Zanim wybud... Oczywiście że można budować, pod warunkiem że gmina zmieni przeznaczenie terenu w planie miejscowym o co ( zmiana planu ) możesz wnioskować. Trochę to potrwa. P...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19425 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 216

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >