Docieplenia Isobooster

« Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie

15 marca 2010, 15:59

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
Coraz częściej natykam się w sieci na docieplenia firmy isobooster . Wygląda na ciekawą alternatywę dla wełny.Dotyczy to przede wszystkim dachów i poddaszy.
Mam może ktoś już jakieś doświadczenia?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 maja 2011, 07:59

ISOBOOSTER to dobra alternatywa dla wełny , zajmuję się ocieplaniem poddaszy i uważam że stosując isobooster wykonawca jest w stanie dokładniej wykonać swoją pracę. czytałem wiele wątków na różnych forach , zarzucano że taśma klejąca aluminiowa po 3 latach odklei się , i nastąpią przedmuchy , a przy wełnie? Albo wykonawca upch wełne tak że nie będzie szczeliny min 2 cm albo będzie ułożona ze szczelinami. Nałoży folię paroizolacyjną i tyle.Klient nie ma szans na sprawdzenie .A ci którzy twierdzą że oni dokładnie układają itp to albo kłamią jawnie albo oszukują się sami. Widziałem już poddasza do remontu i miałem kilka zleceni na poprawę po wspaniałych ekipach.A dlaczego tak się dzieje? bo pracownicy po godzinie ocieplania wełną mają dość, nawet jak zakładają kombinezony i okulary.Wełna najczęściej marnej jakości sypie się i podrażnia.Przeprowadźcie eksperyment.Wełna odwinięta z rolki pozostawiona na tydzień kruszeje dodać go tego wilgoć i pozostawiam to bez komentarza.Tym bardziej jeśli wykonawca chcąc uniknąć pęknięć montuje na dwa stelaże i na uchwytach Es . Isobooster jest pod tym względzie dużo lepszym rozwiązaniem .Podobna sytuacja była z taśmami narożnikowymi z USA do ( nie wiem jak się dokładnie nazywają to zależy od hurtowni wykorzystywana przy bazukach na filmie na you tube) dwa lata temu gdy zaczeliśmy ją stosować leżała na półce zakurzona , teraz dostępna niemal w każdej hurtowni . dlatego uważam że te maty są dobre a wszyscy ci którzy twierdzą że nie to poprostu ciemnogród.pozdr

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 sierpnia 2011, 20:07

Witam wszstkich forumowiczów ,widze że fosssssssssebastianossss sam pochodzi z ciemnogrodu i niema ,pojecia o czym pisze. Najpewniej jest przedstawicielem isoboostu bo widze jego wypowiedzi na każdy forum, nie dajcie sie nabrać pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 października 2011, 22:56

Witam, nie wiem czy jest przedstawicielem czy nie i szczerze mam to gdzieś. Z tą matą mam doczynienia i ociepliłem nie jedno poddasze. I zdaje egzamin.

Nie trzeba mieć doktorata z fizyki żeby zrozumieć to rozwiązanie techniczne a tak naprawdę wystaczy pomyśleć.

Rozwiązanie jest dobre - chodź na pierwszy rzut oka nie tanie. Ale wystarczy przeliczyć wszytko globalnie. Mając do dyspozycji poddasze 150m2 możemy zyskać ok 3m3, nie wspomną o łatwym bezxpiecznym, montażu. większej żywotności, 0 poddatności na wilgoć itd.

reasumując - może ty jesteś przedstawicielem którejś z firm produkującej wełnę??

Pozdrawiam - szczerze niech każdy wybierze co mu pasuje :-)

Zgłoś | Cytuj | Link

20 czerwca 2012, 10:15

Hej! Chciałbym się podzielic moimi odczuciami na temat isoboostera. Ocieplalem dom w czerwcu tamtego roku, a ponieważ mam spory kawalek dachu, wziąłem na próbę na część dachu. Isobooster naprawdę się sprawdzil, w pokojach gdzie dach byl nim ocieplony zanotowalem wyzsza temperaturę niż w tych gdzie pozostało stare ocieplenie, (co dalo sie tez odczuc po ubiorze). Cena dobra, kontakt też, dlatego teraz postanowilem kupic reszte isoboostera i ocieplic nim reszte dachu. sprawdzil sie zarowno zima jak i latem. polecam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 czerwca 2012, 09:57

Ja też ocieplałam tym dom, ale zeszłej zimy. Jestem miło zaskoczona, isoboster się sprawdził i przekonałam się do niego (mąż zadecydował o takim ociepleniue). Jak rozmawiałam z ekipą to mówili, że super produkt do montażu, bez problemu mi go założyli. Ale najważniejsze, że po długich latach mordowania się, w domku wreszcie cieplutko i przyjemnie:)

Zgłoś | Cytuj | Link

25 czerwca 2014, 00:49

Polecam firmę Docieplenia domów - www.docieplenia.pl , która wykonała profesjonalne docieplanie budynków w moim domu. Wszystko poszło szybko i fachowo. Naprawde dobra firma. Sprawdźcie.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Budowa hali Liczba postów: 244 Grupa: Innowacje w... Polecam również namioty od https://partiez.pl/
  • Garaż w mieszkaniu Liczba postów: 13 Grupa: Innowacje w... Szukasz trwałego i funkcjonalnego garażu, który przetrwa lata i doskonale zabezpieczy pojazd, czy sprzęt i akcesoria ogrodowe? Sprawdź Garaże Pająk to producent...
  • poradnik dla budujących i nie tylko Liczba postów: 9 Grupa: Innowacje w... Czy wiecie jak przygotować posiłki bez glutenu? Jeżeli szukacie sprawdzonego portalu informacyjnego, to polecam Wam sprawdzić stronę https://wiedzaodpodstaw.pl....
  • Jaka brama garażowa? Liczba postów: 148 Grupa: Innowacje w... Warto zainwestować w dobrej jakości bramę garażową, która będzie solidnie wykonana, ciepła i jednocześnie pasowała do aranżacji. Dlatego też stojąc przed wybore...
  • Nowoczesne budownictwo?] Liczba postów: 66 Grupa: Innowacje w... W budownictwie często spotykamy się z problemem słabonośnych gruntów, które mogą utrudniać budowę tuneli, mostów czy wiaduktów. Jednym z najskuteczniejszych spo...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 592

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >