Dodatkowe ocieplenie strychu?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

30 listopada 2006, 12:28

Zgadzam sie: good 0 bad

Zastanawiam się nad dodatkowym dociepleniem poddasza. Obecnie mam 15 cm + 5 cm wełny na skosach oraz na suficie, ale nieocieplony pozostał strych. Czy warto ocieplić tę częśc domu znajdującą sie nad poddaszem użytkowym, np wełną połozoną między krokwie??

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2006, 12:43

A po co? To może być nawet szkodliwe z powodu braku wentylacji. Rozumiem, ze gdyby stryszek był ogrzewany to wtedy trzeba ocieplić, zapewniając równocześnie wentylację. reasumując- nie widzę potrzeby ani sensu by to robić.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2011, 15:35

A może by tak pustaki stropowe z dużą termoizolacją? ja mam terivę 10komorową z konbetu (termo system oczywiście) i polecam, maja racje ze dobre.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 maja 2011, 11:52

Jeżeli ułożysz wełnę mineralną pomiędzy krokwiami na strychu to z pewnością zmniejszysz straty ciepła na poddaszu użytkowym- moim zdaniem warto.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 maja 2011, 12:37

Jeżeli chcesz korzystać z tego poddasza to myślę że warto. Byleby było to coś co nie hamuje wentylacji..

______
prk7nieruchomosci.home.pl

Ten post był edytowany przez ilecprkbu dnia: 17 maja 2011, 12:39
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2017, 09:46

Witam,

W dzisiejszych czasach świadomi wpływu człowieka na środowisko, dbamy o ekologię. Dlatego też warto, nawet przy wyborze izolacji, dokonać ekologicznego wyboru.

Niezawodny system wdmuchiwania granulatu celulozowego - BLOW IN, ochrona przed wodą kondensacyjną dzięki sorpcji wilgoci i zdolności do transportowania jej w kierunku pomieszczenia, przy zbyt małej wilgotności lub w kierunku przeciwnym przy zbyt dużej wilgotności w przegrodzie, a za pomocą przewietrzania nadmiar odprowadzony jest do atmosfery (tzw. oddychanie celulozy). To tylko niektóre z zalet celulozowej izolacji termicznej.

Zachęcam do zajrzenia na stronę - zonasort.pl i pozostaję do dyspozycji w komentarzach.
Konsultant Zona Sort

Zgłoś | Cytuj | Link

5 grudnia 2017, 10:53

Jeżeli w dalszym ciągu zastanawiasz się nad ociepleniem poddasza, to mam dla Ciebie gotowe rozwiązanie, sam zobacz
http://masterpur.pl/Izolacje%20poddaszy.html

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lutego 2018, 16:28

ja bym chciała ocieplić stropy parkingowe. Czy ktoś z was zna firmę www.remonteam.pl? Jakie macie opinie?

Zgłoś | Cytuj | Link

4 września 2018, 09:28

Akurat tej firmy nie znam, natomiast jeżeli szukasz sprawdzonego rozwiązania w kwestii izolacji oraz dobrej firmy która się tym zajmie to polecam piankę pur, zresztą zerknij d nas, zajmujemy się tym na co dzień i służymy pomocą.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 maja 2019, 11:15

zapoznaj się może z ofertą firmy http://www.remonteam.pl, polecam!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplanie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Z dobrej jakości firm specjalizujących się w ocieplaniu to polecam https://iqterm.pl/ Korzystałam z ich usług i naprawdę jestem mega zadowolona
  • jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 41 Grupa: Robimy izol... Ocieplenie garażu blaszanego to świetny pomysł, zwłaszcza na nasze kapryśne zimy. Najczęściej stosuje się styropian o grubości 3-5 cm, mocowany od wewnątrz za p...
  • Ocieplenie poddasza - czym najlepiej ? Liczba postów: 175 Grupa: Robimy izol... Więcej pracy i problemów niż pożytku. Musisz zastosować paroizolacje. Cięcie i uszczelnianie jej między krokwiami, do fachowej roboty się nie zalicza. Lepiej za...
  • Jaki tynk? Liczba postów: 842 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.
  • Computer Network Assignment Help By Computer Netwo... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy izol... Do you find it difficult to complete your assignments? Have you considered paying someone to complete them for you? You can stop searching because Computer Netw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19650 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 286

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >