Dom kopula

« Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie

12 stycznia 2008, 03:36

Zgadzam sie: good 0 bad

A stronie internetowej, zadawaliście państwo pytanie o dom kopułę.
Dom jest w stanie surowym zamkniętym. Buduję go systemem gospodarczym. Odpowiem na wszystkie państwa zapytania odnośnie projektowania i wykonawstwa domu kopuły. Wg. Mnie jest to najtańszy sposób wykonania domu nawet przy obecnej kulturze wykonawstwa w budownictwie. Po prostu każdy jest w stanie postawić sobie taki dom.

Zapraszam do marek 1000m od warszawy a około 1000 m od centrum handlowego "marki" na ulicy ząbkowskiej 18 trzecia działka od ulicy jest widoczny dom kopuła. Zapraszam na tę budowę 2 lutego 08r w sobotę. Będę do państwa dyspozycji od godz. 10.00. O godzinie 12.00 zamierzam w domu w kopule wygłosić wykład o budowaniu domów ekologicznych, pt."dlaczego właśnie kopuła". Podzielę sie ze wszystkimi zainteresowanymi swoimi doświadczeniami z realizacji obiektu. W sprawie zapytań na temat spotkania proszę o kontakt telefoniczny. 504-185-988 lub 513-455-979

POZDRAWIAM mgr inż.arch.F.W.Seregiel.
www.sergiel.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 stycznia 2008, 12:27

fajne wracające formą do korzeni rozwiązanie
popieram takie podejście i aby więcej takich ludzi z takim podejściem architektonicznym
tylko znając mętalność naszego narodu nie jeden pewnie sie po łowie puka co oni tu budują - ziemiankę, szałas przecież to się zawali a spowodowane to jest ograniczeniami myślowymi

jedno mnie tylko zastanawia i ciekawi jak w takim budynku została rozwiązana kwestia izolacji cieplnej, bo to co wyczytałem ściany są grubości 1/2 cegły.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lutego 2008, 01:35

Bardzo sie ciesze ze podoba sie panu taki sposób budowania :) Jak Pan zauważył dużo ludzi twierdzi ze taki dom jest nie praktyczny i nie da sie w nim mieszkać, przyznam sie ze sam do końca nie byłem przekonany o tym jak to będzie wyglądało, ale jak już stanęła kopułka to wszystkie wątpliwości minęły i nie wyobrażam sobie mieszkania w innym domu.

A co do pana pytania to izolacja termiczna jest od strony wewnętrznej z wełny mineralnej. Tak samo jak w stojącej od lat 70' kopule we Wrocławiu.
Pozdrawiam

studio "SERGIEL"
www.sergiel.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

25 maja 2009, 21:26

Witam mam pytanie czy w Polsce są firmy które budują Domy kopuly??

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2010, 12:38

Kilka takich firm się znajdzie. Ja bynajmniej słyszałem o dwóch - pierwsza to oczywiście powyższa czyli studio Sergiel, no i jeszcze firma z Zaborowa.
Abstrahując już od powyższego, czytałam kiedyś, że długie przebywanie w "okrągłym" pomieszczeniu jest strasznie męczące i źle wpływa na samopoczucie. Jeżeli faktycznie tak jest to mieszkanie w czymś takim musi bardzo przygnębiać ;)Ale pomysł fajny, mi się tam podoba :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 listopada 2011, 18:53

ja bym chciał kupić projekt domu kopuły, obliczonej i zaprojektowanej przez fachowca tylko wg mjego projektu wstepnego. Projekty kopuł dostępne w Polsce nie są przewidziane na technologie która mnie interesuje... W USA widziałem kilka super projektów, gdzie budaowa takiego domu jest naprawdę tania...

Zgłoś | Cytuj | Link

29 listopada 2011, 19:39

Hello! Czy jeśli buduje dom kopułowy to mogę zbudować wole oczko czy nie bardzo, jeśli chodzi o konstrukcje takiego dachu? Mam już niezbędne materiały budowlane Kraków, dlatego proszę o szybką odpowiedź, dzięki ;-)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Budowa hali Liczba postów: 244 Grupa: Innowacje w... Polecam również namioty od https://partiez.pl/
  • Garaż w mieszkaniu Liczba postów: 13 Grupa: Innowacje w... Szukasz trwałego i funkcjonalnego garażu, który przetrwa lata i doskonale zabezpieczy pojazd, czy sprzęt i akcesoria ogrodowe? Sprawdź Garaże Pająk to producent...
  • poradnik dla budujących i nie tylko Liczba postów: 9 Grupa: Innowacje w... Czy wiecie jak przygotować posiłki bez glutenu? Jeżeli szukacie sprawdzonego portalu informacyjnego, to polecam Wam sprawdzić stronę https://wiedzaodpodstaw.pl....
  • Jaka brama garażowa? Liczba postów: 148 Grupa: Innowacje w... Warto zainwestować w dobrej jakości bramę garażową, która będzie solidnie wykonana, ciepła i jednocześnie pasowała do aranżacji. Dlatego też stojąc przed wybore...
  • Nowoczesne budownictwo?] Liczba postów: 66 Grupa: Innowacje w... W budownictwie często spotykamy się z problemem słabonośnych gruntów, które mogą utrudniać budowę tuneli, mostów czy wiaduktów. Jednym z najskuteczniejszych spo...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 610

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >