Gość: terryhf2 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline budowniczymichal fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: jiop praktykant |
Drewniany dom jest ciekawą alternatywą. Jeżeli się na niego zdecydujecie to polecam wam skontaktować się z firmą www.trans-trak.com.pl Zajmują się świadczeniem usług tartarczych. Dostarczą tarcicę do budowy waszego domu. Zajmują się też impregnacją drewna. |
| |
Gość: gary praktykant |
Jeżeli rozglądacie się za dobrą i sprawdzoną firmą, która zajmuje się wykonywaniem domów z bali to polecam wam skontaktować się z www.dompol-domyzdrewna.com.pl Korzystałem z ich usług i wiem że można na nich polegać. Zajmują się też wykonywaniem innych domów drewnianych. |
| |
offline MBM.org.pl inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline mackownacki doświadczony
|
a gdzie kupowaliście tarcicę z drewna egzotycznego ? bo mi kolega polecił firmę drewmis.pl. Powiem wam, że firma oferuję bardzo dobre ceny i super drzewo egzotyczne. |
| |
Gość: kroczek praktykant |
W Polsce ciągle bardziej opłacalną technologią jest murowanie domów. Szczególnie przy większych metrażach domu przeliczenie kosztów jest mega niekorzystne dla konstrukcji drewnianych. Taniej można postawić dom ze zwykłego Porothermu 25 cm + izolacja termiczna. Czas oczywiście jest na korzyść drewna, ale jednak jakość, trwałość i parametry - zarówno izolacyjność akustyczna, jak i termiczna - będą już po stronie ceramiki poryzowanej. Tak samo kwestia samego komfortu, który u mnie wiąże się np. z posiadaniem nieskrzypiących podłóg i schodów, a to w przypadku domu z drewna jest po prostu niewykonalne... Tak więc proponuję sobie wycenić technologię murowaną w podobnym metrażu i wtedy podjęcie decyzji z czego budować. |
| |
Gość: ezki praktykant |
Sam mieszkam w domu z bali i jestem bardzo zadowolony. Budową i projektem zajęła się firma MARUX http://marux.eu/oferta/domy, która bardzo serdecznie polecam. Cenowo wyszło super, a do tego dom jest wykonany z dobrego jakościowo drewna, jest zabezpieczony, ciepły, dokładnie taki, jaki chcieliśmy, do tego wygląda pięknie. Warto było zwrócić się własnie do niech. |
| |
offline domi.nika fachowiec
|
te domy z bala sa niesamowite ! bylam w takim na wczasach i
są ekstra, ciepłe, ciche :) i mega klimatyczne |
|
Dom z bala drewnianego
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 336 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 518 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
- Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...