Ktoś kiedyś powiedział, że elokwencja człowieka jest odwrotnie proporcjonalna do jego wiedzy. Coś w tym jest. Będąc w liceum chętnie wypowiadałem się na tematy ekonomiczne. Po studiach starałem się nie mądrzyć, a po zdobyciu doświadczenia życiowego wolę się już nie wypowiadać. Zauważyłem że Dr Google jest najbardziej rozpowszechnionym źródłem wiedzy współczesnego społeczeństwa. Kiedyś by ugotować dobry obiad trzeba było praktykować u babci, mamy, ciotki. Teraz kupujemy w sklepie coś co jest w promocji, idziemy do domu Googlujemy przepis i już mamy gotowy obiad. Podobnie jest z poradnikami zdrowia. Kiedyś myślałem o zgrozo! Dziś sam z nich korzystam. Dopadło mnie w wakacje schorzenie serca. Nie mam odczuwalnych objawów więc to bagatelizowałem. Gdy jednak pani doktor z rejonu chciała do mnie wezwać karetkę zaniepokoiło mnie to. Znalazłem w internecie portal o zdrowiu zachowajmyzdrowie.pl i dopiero mnie oświeciło co mi tak naprawdę grozi. Co ciekawe im więcej wizyt u kardiologów tym mam więcej pytań do Dr Google. Czy naprawdę musimy się znać na wszystkim by nie bać się życia?
offline lumbaggo praktykant
|
|
Ten post był edytowany przez lumbaggo dnia: 18 listopada 2017, 11:49 | |
| |
Reklamy Google | |
offline macmac praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline alicja.23 inżynier
|
Moim zdaniem to nie trafiłeś jeszcze do dobrego lekarza i dlatego tak mówisz. Powinieneś przejść poszerzone badania. Dr Google potrafi bardzo często wprowadzić w błąd. Ze swojego doświadczenia, zostawiam Ci namiar na http://cardioteam.pl i życzę naprawdę zdrowego podejścia do tematu leczenia. |
| |
offline zdolny inżynier
|
Z sercem nie ma żartów, dlatego w razie problemów z nim należy poradzić się kardiologa. A ponieważ wszyscy wiemy jak to jest z umówieniem wizyty u specjalisty , to polecam kardiologa z https://lekarzobok.pl. Od niedawna można skorzystać z ich pomocy we Wrocławiu. |
| |
Gość: Marcin82 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Michałll praktykant |
|
| |
offline kasiakowa06 fachowiec
|
W wolnej polecam zapoznać się z ciekawym artykułem |
Ten post był edytowany przez kasiakowa06 dnia: 13 października 2022, 10:12 | |
| |
offline gabon fachowiec
|
Ale czemu z tego nie korzystać? Wiadomo, że do informacji trzeba podchodzić z dystansem, wszystko weryfikować. Ja korzystam z asystenta głosowego. Lubię zapytać: Google jak się masz? Tak się szybciej słucha, wyciąga konkrety, a w przyszłości powinno być jeszcze ciekawiej. |
| |
offline Logun fachowiec
|
Choć obecni 40-latkowie w wielu przypadkach to okazy zdrowia, często bywa tak, że organizm wysyła właśnie pierwsze sygnały, iż czas nieco zwolnić, wykonać specjalistyczne testy czy poddać się oględzinom ekspertów. Dlatego tak ważną rolę odgrywa profilaktyka i dostęp do lekarzy specjalistów. Polecam przeczytać https://www.papilot.pl/zdrowie/62839/40-lat-m inelo-i-co-dalej-oto-jak-zadbac-o-zdrowie-po-przekroczeniu-t ej-granicy |
Ten post był edytowany przez Logun dnia: 11 lipca 2023, 17:22 | |
| |
offline madejski fachowiec
|
|
|