Drzwi balkonowe przesuwane?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

10 lutego 2011, 16:30

Zgadzam sie: good 0 bad

styl i prostota. Ja się zgadzam. Znajoma ma taki balkon. Ale trzeba kupic coś dobrego i solidnego. Ja drzwi przesuwane mam w wejsciu do lazienki - są moimi ulubionymi drzwiami w domu, co Wy na to? Sa drewniane, na grubej drewnianej szynie i naprawdę bardzo wygodne!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2011, 11:18

Nie porównuj przesuwnych drzwi wewnętrznych do przesuwnego balkonu bo to dwie inne bajki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 kwietnia 2011, 18:11

Witam, jestem w trakcie budowy domu i właśnie mam zamiar z mężem go zamknąć. Zdecydowaliśmy się już na okna w kolorze brązu (orzech) i w związku z tym drzwi balkonowe również chcielibyśmy, a raczej muszą być w tym kolorze. Bardzo nam zależało, aby drzwi były otwierane skrzydłowo na zewnątrz, jednak z powodu dużych rozmiarów (szerokość 2 m)firma, w której planowaliśmy zamówienie oznajmiła, że musimy wziąć drzwi przesuwne. Jest to spowodowane faktem, iż ramy w ciemniejszym kolorze latem się nagrzewają i mają tendencje do odkształceń w kierunku zewnętrznym. Oczywiście na upartego mogą nam zrobić drzwi skrzydłowe, ale nie dadzą nam na nie normalnej gwarancji. Co o tym sądzicie??? Inne firmy nie informowały nas o możliwych niedogodnościach. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź :)

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2011, 09:51

budownictwo Zapomnij, ostatnio drzwi suwane ca 2,50m osuwałem i morowałem otwór na 2 pary normalnych. Drzwi suwane po jakimś czasie stały się ciężkie w suwaniu, były nieszczelne, musiały być specjalnie zabezpieczane przed złodziejami no i estetyka nie odpowiadała klientowi.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 sierpnia 2013, 15:06

takie przesuwane drzwi to jest fantastyczne rozwiązanie. Są praktyczne i wygodne. Chociaż znalezienie solidnego producenta to trudna sprawa,proponuje dobrze rozeznać się na rynku.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 10 października 2015, 17:26
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 stycznia 2014, 09:24

Drzwi przesuwane sa naprawdę dobrym rozwiązanie.Ważne aby były fachowo zrobione bo sa dość ciężkie a musza sie lekko przesówać.Ja mam u siebie założone drzwi z Internorm.Robione juz nową technologią.Wąska konstrukcja ościeżnicy i duże przeszklenia,progi z włokna szkalengo,potrójne oszklenie daja dobra termoizolację.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2014, 17:56

tez uwazam, ze drzwi przesuwane to fajny pomysl a do tego ladnie to wyglada. Jesli cos nie bedzie stykalo czy drzwi beda nieszczelna to zawsze mozna uzyc izolacji. W agro-hurcie http://www.agro-hurt.pl/uszczelki-do-drzwi-i-okien jest tania i dobra jakby co

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 10 października 2015, 17:27
Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2014, 22:56

Jeśli coś nie styka przy oknach przesuwnych to składa się reklamacje albo za uszy przyprowadza się ekipę montującą to okno w celu usunięcia usterki. Łatanie okna w tym systemie to jak przyklejenie kół w samochodzie na gumę turbo!

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2014, 21:28

Też rozważam takie drzwi tarasowe. Super to wygląda. Sporo się naczytałem na ten temat: http://www.inoutic.pl/systemy-okienne/systemy-podnosno-przes uwne/ssytemy-podmono-przesuwne.html Nie zdecydowałem jeszcze tylko które rozwiązanie wybrać: drzwi podnośno-przesuwne czy drzwi uchylno-przesuwne.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2014, 02:24

Ja jeszcze odnośnie łatania. Mam taką sytuację, że reklamacji już nie złoże niestety :( Kombinuję w kierunku montażu uszczelek typu http://www.larkis.pl. Próbował ktoś pójść tą drogą?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 134

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >