Witam serdecznie.
Jak już pisałam we wcześniejszych postach, budowa mojego
domu dobiega ku końcowi. Niestety mam problem z aranżacja
pomieszczeń, myślę nad projektantem wnętrz, ale dylemat
dotyczy drzwi... bynajmniej drzwi do pokoju 2 latki. Jakie
one mają być? Lepsze przesuwne, zamykane, czy może
jeszcze jakieś inne rozwiązanie?
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline HubaBuba inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline newdesign ekspert
|
Drzwi do pokoju dziecięcego przede wszystkim powinny pasować do pozostałych. Drzwi przesuwne nie są dobrym rozwiązaniem, gdyż nie są szczelne. Przepuszczają każdy, nawet najmniejszy hałas. Dlatego polecam tradycyjne drzwi, do których można przymocować blokady, które uniemożliwią ich zatrzaśnięcie. |
| |
Oj... dziękuję Pani bardzo, właśnie tak konkretnej odpowiedzi poszukiwałam. Zaczęłam się zastanawiać między jednymi a drugimi, bo usłyszałam gdzieś że przesuwne są praktyczniejsze, ale też mi się wierzyć nie chciało. Więc tak jak Pani napisała zostaniemy przy kupnie tradycyjnych drzwi wewnętrznych. Dziękuję bardzo za rady :) |
| |
|
| |
Reklamy Google | |
offline newdesign ekspert
|
Drzwi z przeszkleniami na pewno dają więcej światła, rozjaśniając tym samym wnętrze pokoju, jak i przedpokoju. Dziecko będzie czuło się bezpieczniej, gdy zasypiając będzie widziało światło padające z przedpokoju. Przeszklone drzwi są lepszym wyborem, jednak należy pamiętać, by przeszklenia były zabezpieczone specjalną folią, która nie pozwoli szybie pęknąć. |
| |
offline pitrek88 kierownik
|
|
| |
offline worktravel doświadczony
|
|
| |
offline nowakowski praktykant
|
|
| |
@pitrek88 tutaj nie chodzi o dziecku w wieku dorastania, tylko o 2 latka :) Tak więc myślę, że się skusze na te z przeszkleniami tym bardziej że córcia przy zasypianiu musi mieć włączony chociaż projektor światła, także coś takiego myślę że zda egzamin. Dziękuję za wszelkie porady |
|