Drzwi wejściowe,wewnętrzne i bramy garazowe

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

29 lipca 2014, 12:25

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,

Jeśli interesują Cię drzwi wejściowe, wewnętrzne lub bramy garażowe chętnie odpowiem na wszystkie pytania :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 sierpnia 2014, 19:11

Jestem ciekawy, czy drzwi, zamieszczone na zdjęciu poniżej trzeba uwzględniać na etapie projektu? Nigdy w domkach jednorodzinnych nie spotkałem się z takimi, a bardzo mi się podobają. Z drugiej strony, bardzo pasują do dużych mieszkań w starych kamienicach. No, ale jeżeli budujemy domoek typu dworek, to one jakoś mi tak pasują...

źródło: Drzwi Studio

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 października 2014, 20:42

Użytkownik PaulMak napisał: Jestem ciekawy, czy drzwi, zamieszczone na zdjęciu poniżej
trzeba uwzględniać na etapie projektu? Nigdy w domkach
jednorodzinnych nie spotkałem się z takimi, a bardzo mi
się podobają. Z drugiej strony, bardzo pasują do dużych
mieszkań w starych kamienicach. No, ale jeżeli budujemy
domoek typu dworek, to one jakoś mi tak pasują...

źródło: Drzwi Studio

Oczywiście trzeba uwzględnić kilka szczegółów takich jak np włączniki światła, przygotowanie odpowiedniego wymiaru otworu pod drzwi itd.
Jeszcze ciekawszy efekt robią drzwi dwuskrzydłowe, chowane w ścianę. Przy drzwiach dwuskrzydłowych warto zainwestować w synchronizację (otwieranie dwóch skrzydeł jednocześnie, ciągnąc za jedno).

Zgłoś | Cytuj | Link

11 kwietnia 2018, 11:11

moim zdaniem warto zamieścić na projekcie, zawsze to większa pewność, że nic nie stanie później na drodze w montażu
http://www.lizurej.pl/drzwi-rzezbione/

Zgłoś | Cytuj | Link

14 kwietnia 2018, 16:07

Zdecydowanie nie będzie problemu, bo są drzwi naścienne i można dać chowane w ścianę ale za płytą GK.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 maja 2018, 08:47

warto by drzwi były dopasowane do stylu domu, inaczej nie prezentuje się to dobrze

lizurej

Zgłoś | Cytuj | Link

22 maja 2018, 17:35

Drzwi powinny być dostosowane do stylu całej stolarki jak i reszty domu. Oczywiście wielkość otworów drzwiowych i okiennych również powinna pasować wielkością do kubatury domu, bo jakoś nie widzę drzwi 270-ek od Hormanna w parterowej chatce. Poza tym jest tyle obecnie trendów, że producenci aż ciężko mają za wszystkim nadążyć (mam na myśli różne trendy w różnych miejscach kraju). Przykładowo firmy jak Wikęd mają po kilka kolorów / odcieni antracytu aby drzwi można było idealnie dopasować do okien, dachu, bramy garażowej czy co tam wymyśli sobie jeszcze Inwestor.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 czerwca 2018, 15:06

Robią już nawet drzwi z krytymi ościeżnicami i skrzydłem do samodzielnego pomalowania, aby jeszcze lepiej dopasować drzwi do wystroju mieszkania:
http://erkado.pl/wp-content/uploads/2017/07/ERKADO-katalog-D W-2017-_1.pdf
Strona 116 patrz w kolorach. Sam nie malowałem ale z opinii Klienta wychodzi na to, że dobrze się je maluje i farba nieźle się trzyma powierzchni skrzydła.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lipca 2018, 08:43

Bardzo dobrą firmą, która zajmuje się sprzedażą drzwi zewnętrznych i wewnętrznych oraz bram garażowych jest www.uni-plast.eu z Lubania w województwie dolnośląskim. Wszystkie drzwi w moim domu zakupiłem od nich i jestem z nich bardzo zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 lipca 2018, 17:08

Widzę Mazwoj, że aluminium jest wykorzystywane co raz chętniej w stolarce. O ile jest to element jak ościeżnica kryta z w/w przez Ciebie firmy czy ościeżnica aluminiowo-kompozytowa jak w Wikędzie to pół biedy. Poprawiają się parametry / walory użytkowe drzwi i koszty nie rosną aż tak mocno. W przypadku drzwi z płaszczem aluminiowym to cena znacząco podskakuje do góry i śmiało może wynieść 2-krotność ceny drzwi stalowych, a co najciekawsze parametry mogą być bardzo podobne.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 256

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >