Drzwi wewnętrzne

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 21 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  11 12 13 14 15  ▸  ▸▸

25 sierpnia 2017, 15:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie wiem tylko po co mają firmę Paolo Rosi. Wszedłem na ich stronę. Drzwi rzeczywiście ładne. Nic konkretnie nie dowiedziałem się o nich z tej strony. Boli mnie jedynie, że w Polsce mamy świetnych producentów drzwi i jeszcze musimy ściągać je zza granicy. Nasz rodzimy rynek śmiało podbija Europę i mamy piękny eksport naszych drzwi poza granice Polski.
Firmy takie jak Porta, Erkado, DRE, Invado na prawe robią świetne drzwi. Porta i Erkado miesięcznie mogą produkować po około 30 TYSIĘCY sztuk drzwi wysokiej jakości. DRE jest mniejszą firmą ale jakościowo goni czołówkę. Invado non-stop gdzieś w Europie się wystawia, tak samo jak i Erkado oraz Porta.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 sierpnia 2017, 16:57

Zainteresuj się ofertą drzwi, jakie prezentuje http://oknoprim.com.pl . Najbardziej zachwyciły mnie ich ciepłe, drewniane drzwi które prezentują się zarówno w kompozycji z nowym, jak i starym budownictwem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 sierpnia 2017, 17:35

Tak jak nie lubię reklam na forach, tak tu chylę czoła za użycie na tej stronie opisu "ŚLUSARKA aluminiowa", a nie "stolarka aluminiowa". Mały szczegół ale miło, że ktoś kto robił stronę wie jak to się chociaż nazywa. A co do oferty, to widziałem lepsze firmy w tych półkach cenowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2017, 21:40

Hej, czy ktoś z Was się zdecydował na drzwi szklane? Zastanawiam się nad takimi do łazienek, jak się sprawdzają?

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2017, 09:37

Dają radę. Wiadomo, że musisz mieć szybę mleczną tam aby zachować choć trochę intymności. Minusy takich drzwi to na pewno ilość pracy przy ich czyszczeniu. Tafle są ze szkła hartowanego i na zewnątrz masz dany wzór (np mleczne pasy lub cała tafla jest mleczna z jednej strony, a z drugiej gładka). Część mleczną dość ciężko się czyści ale jest to do przeżycia.
Jest jeszcze szklenie VSG w drzwiach, gdzie masz obustronnie gładką taflę i wewnątrz 2 części szkła masz mleczną folię. Tylko, że VSG występuje jedynie jako mniejsze przeszklenia. Całe drzwi szklane MUSZĄ być wykonane ze szkła hartowanego, które jest bardziej sprężyste i bezpieczniejsze w razie uszkodzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 września 2017, 11:55

Nie zapomnij o podcięciu wentylacyjnym. W drzwiach szklanych nie masz innej opcji. Nie możesz założyć żadnych tulei czy kratek wentylacyjnych. Jest tylko eleganckie podcięcie wentylacyjne. Koszty różne. Zazwyczaj około 50-80zł za podcięcie.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 października 2017, 11:17

Mam wejściowe drzwi z przeszkleniem kupowane od OknoPlus i jestem z nich zadowolony. Na pewno sam design mnie mocno przekonał, ale też nie są to drzwi które tylko dobrze wyglądają. Specjalnie wzmacniane, antywłamaniowe, dobrze chronią przed stratami ciepła, a wcześniej to mi potrafił wiatr mocno po przedpokoju hulać i generalnie w domu się przeciągi robiły dość łatwo, tak kiepsko było z izolacją drzwi zwłaszcza na dole przy progu.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 października 2017, 15:34

Użytkownik mazwoj napisał: Dają radę. Wiadomo, że musisz mieć szybę mleczną tam
aby zachować choć trochę intymności. Minusy takich drzwi
to na pewno ilość pracy przy ich czyszczeniu. Tafle są ze
szkła hartowanego i na zewnątrz masz dany wzór (np
mleczne pasy lub cała tafla jest mleczna z jednej strony, a
z drugiej gładka). Część mleczną dość ciężko się
czyści ale jest to do przeżycia.

Jest jeszcze szklenie VSG w drzwiach, gdzie masz obustronnie
gładką taflę i wewnątrz 2 części szkła masz mleczną
folię. Tylko, że VSG występuje jedynie jako mniejsze
przeszklenia. Całe drzwi szklane MUSZĄ być wykonane ze
szkła hartowanego, które jest bardziej sprężyste i
bezpieczniejsze w razie uszkodzenia.

To prawda że szkło mleczne jest ciężkie do czyszczenia? Takie co nie ma jednej gładkiej strony.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 października 2017, 14:44

Ja bardzo ładne drzwi wewnętrzne zamówiłem po remoncie mieszkania od firmy www.pro-haus.pl. Drzwi wyglądają bardzo elegancko i miały przystępną cenę.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 października 2017, 19:02

Użytkownik Gość: rutg napisał:
To prawda że szkło mleczne jest ciężkie do czyszczenia?
Takie co nie ma jednej gładkiej strony.

Czyszczenie jako usuwanie brudu samo w sobie nie różni się zbytnio od zwykłego szkła gładkiego. Natomiast mleczna (chropowata) część często po wyschnięciu ukazuje zacieki i smugi. Jak ktoś ma większe szklenie, to będzie to widać. Jak są takie małe paseczki szkła po jakieś 5 cm to tam aż tak tego nie widać.
Natomiast w szkle VSG jest to łatwiejsze. Jak pisałem wyżej - obie strony są gładkie i można je szybko ogarnąć jak zwykłą szybę, a część mleczna jest pomiędzy dwiema sklejonymi szybami.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 21 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  11 12 13 14 15  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...
  • Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...
  • Jakie okna wybrać? Liczba postów: 886 Grupa: Montujemy o... Bot wyżej chyba nie wypowiada się w temacie... A wracając do postu, tyle że z innej strony! Jako dodatek do okna PCV, ale też drewnianego proponuje też dobrać o...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 179

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >