![]() Gość: Marcin1988 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
![]() Gość: Mati-groM praktykant |
według mnie dobra izolacja w bloku to podstawa. Jeśli ktoś ma możliwość to od razu powinien wymieniać na drzwi akustyczne, bo róznica jest wymierna i taka cisza i spokój świetnie wpływa na komfort życia. Ja też mam model z KMT i jestem bardzo zadowolony, polecam rozważyć wymianę, bo różnica jest duża! |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() theme fachowiec
![]() |
Ważne jest to co piszesz ale tylko pod warunkiem poprawnego montażu. Ostatnio byłem na oględzinach Wikędów z serii Protect które zaprojektowane są do bloku. Z dokumentacji wynikało, że drzwi mają izolację na poziomie 43dB czy dużo. W zupełności wystarczająca wartość dla mieszkania w bloku. Mimo to drzwi przepuszczały hałasy z klatki, bo ktoś bardzo słabo wyregulował skrzydło. Po 15 min regulacji drzwi osiągnęły deklarowane parametry. Oczywiście nikt nie mierzył tego jakimś specjalnym urządzeniem ale rozmów z klatki schodowej najzwyczajniej nie było słychać w środku więc wszystko się udało. |
| |
![]() Gość: louis21 praktykant |
|
| |
offline ![]() doityourself fachowiec
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
![]() Gość: price praktykant |
|
| |
![]() Gość: medication praktykant |
|
|
Drzwi zewnętrzne do mieszkania w bloku
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- okna pcv Liczba postów: 191 Grupa: Montujemy o... Czy zastanawialiście się także nad klamkami z zamkiem?
- Okna do domu Liczba postów: 66 Grupa: Montujemy o... Jeśli okna najwyższej jakości, to zdecydowanie Schuco Living MD z PVC. Rozwiązanie to doskonale sprawdza się w budownictwie energooszczędnym i pasywnym. Siedmio...
- drzwi do mieszkania Liczba postów: 34 Grupa: Montujemy o... Haer - drzwi drewniane jako wejście do mieszkania w bloku to prawdziwa rzadkość. Teraz albo montuje się drzwi stalowe np. KMT, Wikęd, Mar-Tom albo montuje się d...
- drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 510 Grupa: Montujemy o... Szkoda, że program czyste powietrze został wstrzymany do końca marca. Wiele osób pyta o drzwi w tym programie. O ile drzwi są o tyle program jest zawieszony do....
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 541 Grupa: Montujemy o... https://fora.warszawa.pl/