Drzwi balkonowe i niski próg??

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

16 stycznia 2007, 13:47

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam pytanie- czy produkowane sa gdzies drzwi balkonowe z niskim progiem? mam małe dziecko i to dla niego problem, a i ja sam czasem sie potykam :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 stycznia 2007, 13:50

Firma Oknoplast-Kraków wyposażyła produkowane drzwi balkonowe w niski próg - Win-Step.
Drzwi balkonowe są zbudowane tak samo jak okna. Ich konstrukcję otacza rama. Wystające z niej zaczepy oraz uszczelki dodatkowo utrudniają przekraczenie drzwi, a w efekcie prowadzą do niszczenia się tych elementów. Problem jest znacznie poważniejszy, jeśli z drzwi korzystają dzieci lub osoby niepełnosprawne.
Przy projektowaniu nowych drzwi balkonowych konstruktorzy skupili się głównie na ich funkcjonalności, a przede wszystkim na rozwiązaniu problemu wysokiego progu z wystającymi elementami. Kolejnym celem nowego rozwiązania było osiągnięcie dobrej szczelności. Producent zadbał także o to, aby te innowacje nie wpłynęły negatywnie na własności antywłamaniowe drzwi oraz na ich estetykę.
Nowy próg został zaprojektowany w ramach systemu VEKA Perfectline i jest w pełni kompatybilny z drzwiami balkonowymi AWANS. Licujące się zaczepy okuciowe zostały wykonane w firmie MACO. Nowy próg ma niespełna 2 cm wysokości. Jest oferowany w kolorze szarym, który dobrze komponuje się ze srebrnymi okuciami i jasnymi uszczelkami.
Nie chce robić kryptoreklamy, ale polecam- sama je mam i jestem zachwycona

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 lutego 2009, 22:17

ja robie takie drzwi(zobacz na www.)Jesli drzwi tylko otwierane prog moze byc aluminiowy wys. ok.2cm,cały płaski ze spadem na zewnatrz,debowy lub jesionowy 4 cm. gr.lub do uchylno-rozwieranych 5,5cm z twardego drewna .Polecam sie

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 523 Grupa: Montujemy o... Co sądzicie o firmie Shutters, czy ich okiennice wewnętrzne mogą zastąpić klasyczne zasłony w pomieszczeniach, gdzie zależy na minimalistycznym wyglądzie? Zasta...
  • Okna do domu Liczba postów: 61 Grupa: Montujemy o... Jeśli okna najwyższej jakości, to zdecydowanie Schuco Living MD z PVC. Rozwiązanie to doskonale sprawdza się w budownictwie energooszczędnym i pasywnym. Siedmio...
  • jakie okna wybrać: plastikowe czy drewniane? Liczba postów: 139 Grupa: Montujemy o... Jeśli szukacie wyjątkowych dodatków do okien, to mam małą podpowiedź... Sam kiedyś zamówiłem z tej oferty https://www.klamkidodrzwi.sklep.pl/nowos ci,klamki_do_o...
  • okna pcv Liczba postów: 187 Grupa: Montujemy o... Czy zastanawialiście się także nad klamkami z zamkiem?
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 25 Grupa: Montujemy o... Do mieszkania takie KMT 75-ki to jest już maszyna. I to konkretna. Takie drzwi to śmiało lecą jako wejściowe do domu, a nie wejściowe do mieszkania. Choć sam mo...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19450 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 128

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >