styl i prostota. Ja się zgadzam. Znajoma ma taki balkon. Ale trzeba kupic coś dobrego i solidnego. Ja drzwi przesuwane mam w wejsciu do lazienki - są moimi ulubionymi drzwiami w domu, co Wy na to? Sa drewniane, na grubej drewnianej szynie i naprawdę bardzo wygodne!
offline edyta.ka doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline danfil praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: befreekasia praktykant |
Witam, jestem w trakcie budowy domu i właśnie mam zamiar z mężem go zamknąć. Zdecydowaliśmy się już na okna w kolorze brązu (orzech) i w związku z tym drzwi balkonowe również chcielibyśmy, a raczej muszą być w tym kolorze. Bardzo nam zależało, aby drzwi były otwierane skrzydłowo na zewnątrz, jednak z powodu dużych rozmiarów (szerokość 2 m)firma, w której planowaliśmy zamówienie oznajmiła, że musimy wziąć drzwi przesuwne. Jest to spowodowane faktem, iż ramy w ciemniejszym kolorze latem się nagrzewają i mają tendencje do odkształceń w kierunku zewnętrznym. Oczywiście na upartego mogą nam zrobić drzwi skrzydłowe, ale nie dadzą nam na nie normalnej gwarancji. Co o tym sądzicie??? Inne firmy nie informowały nas o możliwych niedogodnościach. Z góry dziękuję za każdą podpowiedź :) |
| |
offline goodidea doświadczony
|
budownictwo Zapomnij, ostatnio drzwi suwane ca 2,50m osuwałem i morowałem otwór na 2 pary normalnych. Drzwi suwane po jakimś czasie stały się ciężkie w suwaniu, były nieszczelne, musiały być specjalnie zabezpieczane przed złodziejami no i estetyka nie odpowiadała klientowi. |
| |
offline cappyy fachowiec
|
|
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 10 października 2015, 17:26 | |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Lucek praktykant |
Drzwi przesuwane sa naprawdę dobrym rozwiązanie.Ważne aby były fachowo zrobione bo sa dość ciężkie a musza sie lekko przesówać.Ja mam u siebie założone drzwi z Internorm.Robione juz nową technologią.Wąska konstrukcja ościeżnicy i duże przeszklenia,progi z włokna szkalengo,potrójne oszklenie daja dobra termoizolację. |
| |
Gość: Lapsus praktykant |
|
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 10 października 2015, 17:27 | |
| |
offline theme fachowiec
|
|
| |
offline thotek praktykant
|
Też rozważam takie drzwi tarasowe. Super to wygląda. Sporo się naczytałem na ten temat: http://www.inoutic.pl/systemy-okienne/systemy-podnosno-przes uwne/ssytemy-podmono-przesuwne.html Nie zdecydowałem jeszcze tylko które rozwiązanie wybrać: drzwi podnośno-przesuwne czy drzwi uchylno-przesuwne. |
| |
Gość: larkis praktykant |
Ja jeszcze odnośnie łatania. Mam taką sytuację, że reklamacji już nie złoże niestety :( Kombinuję w kierunku montażu uszczelek typu http://www.larkis.pl. Próbował ktoś pójść tą drogą? |
|