Drzwi balkonowe uchylne??

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

28 listopada 2006, 12:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam zamiar założyć drzwi balkonowe łukowe. Czy są dostępne takie drzwi z możliwością ich uchylania od góry. Czy muszę się pogodzić z tym, że moje drzwi będą sie otwierały tylko w poziomie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 listopada 2006, 12:29

Napewno w okuciach ROTO jest możliwość uchylania okna, drzwi łukowych. Także okucia Mayer mają taką opcję :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 grudnia 2006, 10:34

Także WinkHaus Autopilot wchodzi w grę.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 marca 2007, 14:11

Użytkownik hania napisał: Mam zamiar założyć drzwi balkonowe łukowe. Czy są dostępne takie drzwi z możliwością ich uchylania od góry. Czy muszę się pogodzić z tym, że moje drzwi będą sie otwierały tylko w poziomie?
podaj wymiary tych drzwi i wysokosc luku, jedno- czy dwuskrzydlowe, biale czy kolor, szklo zwykle czy antywlam,

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2007, 22:03

Każdy system okuć zawiera okucia uchylno-rozwierne do okien łukowych ( może za wyjątkiem okuć ROMB ). Okucia na pewno spełnią swoje zadanie, jednak mocno zastanów się nad wyborem wykonawcy tych drzwi. Z doświadczenia Ci powiemy, że niewiele jest u nas firm potrafiących porządnie wykonać i okuć okno łukowe do funkcji uchylno-rozwiernej.
Gdybyś miała jakieś konkretne pytania skontaktuj się z nami bądź odwiedź naszą stronę internetową.
Pozdrawiamy!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2010, 12:46

Myślę że powinieneś zajrzec na naszą stronę www.salon-okien.pl mamy szeroki wybór i w kwestii drzwi balkonowych również będziemy w stanie pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 grudnia 2010, 12:10

Większość producentów okien daje taką możliwość. Drzwi balkonowe łukowe nie uniemożliwiają takiej funkcji swoją konstrukcją. Wszystko zależy od tego jakie okucia zostaną zainstalowane.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 grudnia 2010, 12:10

Większość producentów okien daje taką możliwość. Drzwi balkonowe łukowe nie uniemożliwiają takiej funkcji swoją konstrukcją. Wszystko zależy od tego jakie okucia zostaną zainstalowane.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 sierpnia 2011, 18:59

nieważne jakie okucia bo dla okien łukowych istnieje niestety tylko jedno rozwiązanie-nożyca uchylna pionowa,i zawsze i wszędzie działa na takiej zasadzie wiec polecam tylko i wyłącznie balkon łukowy otwierany bez uchyłu.ewentualnie z poprzeczka na górze.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2015, 22:35

czy ktos z was moze polecic okna i drwi firmy Muszynscy? zastanawiam sie nad ich wyborem, bo polecil mi ich kumepl, ale pomyslalem, ze podpytam fachowcow

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...
  • Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 120

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >