Drzwi do piwnicy

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

23 listopada 2011, 13:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
chciałabym się zapytać jakie drzwi będą się nadawały do piwnicy ponieważ te które mam już mają swój staż życiowy a chce wymienić na nowe. Muszą być jakieś specjalne? Czym muszą się charakteryzować?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2011, 13:21

Ale moje pytanie brzmi do jakiej piwnicy? W domku czy w bloku? bo jest to zasadnicza różnica. W piwnicy w bloku muszą byc drewniane albo metalowe, a w domu wiadomo jest inny klimat

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 grudnia 2011, 14:05

Drzwi do piwnicy to drzwi jak każde inne. Zależy też od tego czy drzwi są na zewnątrz budynku . Czy ewentualnie wejście jest w domu z klatki schodowej albo ganku. Najlepiej będzie chyba zamontować standardowe drzwi drewniane.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 grudnia 2011, 14:46

Dokładnie ja również jestem zwolenniczką drzwi drewnianych niezależnie od tego czy są wewnętrzne czy zewnętrzne, czy od piwnicy czy od strychu... dla mnie drewno zawsze będzie górą

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2012, 14:21

ponawiam pytanie o to, czy to piwnica w bloku, bo tam zazwyczaj są drewniane z desek zwykłe drzwi, czy piwnica w domu, wtedy lliczy się też jak wyglądają, bo widac je we wnętrzu;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2012, 13:35

Drzwi drewniane będą najlepszym rozwiązaniem i przy okazji fajnie się prezentują. Poza tym duży wybór i atrakcyjne ceny znajdziesz u nas na stronie Erbesp.pl gdzie zapraszam.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2015, 13:32

Tutaj http://www.interprodukt.pl/drzwi-do-piwnicy-o cynkowane/ możesz sobie zerknąć. Mają drzwi typowo przeznaczone do piwnicy. Myślę, że takie wybór jest najlepszy z możliwych. Nie trzeba się obawiać o ich jakość, bo jest naprawdę wysoka. Firma posiada w ofercie tylko profesjonalne produkty.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2015, 17:13

Dodam od siebie, że aby dobrać drzwi od piwnicy, trzeba ocenić też wentylacje. Jeśli ktoś zmienia stare drzwi, które zapewne były mało szczelne, a zamierza dać drzwi stalowe, czy nowsze drewniane o większej szczelności - musi przeanalizować wentylację. Sam byłem świadkiem dwóch przypadków u rodziców w domu jednorodzinnym, oraz u brata w bloku. U rodziców stare wejście do piwnicy było po części zamurowane, w w celu zwiększenia przestrzeni został zrobiony szczelny właz. I niestety, wentylacja nie wyrabiała, zaczął się problem z wilgocią. Podobnie w bloku, drzwi z płyty wiórowej brat wymienił na szczelne stalowe i to samo. Dopiero po ich skróceniu i zdjęciu progu poprawiło się.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2015, 11:40

Jeżeli chodzi generalnie o drzwi,to polecam także dokupić do nich odpowiednie akcesoria takiej jak niezbędna klamka,których szeroki wybór znajdziecie u nas na KlamkiOutlet.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2015, 15:10

Ja to nie lubię drzwi zatrzaskowych. Kiedyś mi się zamknęły i do domu nie mogłem wejść przez pół dnia. Zimno na dworze, że wytrzymać się nie da. Jak oknem próbowałem się wdrapać, to mi się spodnie z http://firmoweciuchy.pl/ podarły. Nie dam się już namówić na takie drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• drzwi antywłamaniowe Liczba postów: 34 Grupa: Montujemy o... Nie dziwię się. KMT to dobra marka. Sam na co dzień montuję drzwi m.in. tej firmy i wielu Klientów chwali sobie. Dla mnie zestawienie w ofercie drzwi z KMT wraz...
  • jakie drzwi wejściowe PORTA czy GERDA Liczba postów: 207 Grupa: Montujemy o... Zamontowanie dobrych jakościowo drzwi z KMT, Hormanna czy Wikędu nie wpłynie na niezwiększanie rachunków za ogrzewanie :). Tutaj jednak cena opału będzie grała....
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 514 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Termomodernizacja z dofinansowanie Liczba postów: 2 Grupa: Montujemy o... Każdy wie jakich czasów dożyliśmy, więc chcemy skorzystać z dofinansowań na termomodernizację już kilku letniego domu. Czy ktoś z was posiada namiar na firmy, k...
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 19 Grupa: Montujemy o... Szukam firmy z branży rolety okienne Poznań. Dokładniej to chodzi mi o rolety rzymskie i moskitiery. Jak na razie wyszukałam w Internecie firmę Rolo-Styl. Więce...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 454

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >