Drzwi do piwnicy

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

23 listopada 2011, 13:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
chciałabym się zapytać jakie drzwi będą się nadawały do piwnicy ponieważ te które mam już mają swój staż życiowy a chce wymienić na nowe. Muszą być jakieś specjalne? Czym muszą się charakteryzować?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2011, 13:21

Ale moje pytanie brzmi do jakiej piwnicy? W domku czy w bloku? bo jest to zasadnicza różnica. W piwnicy w bloku muszą byc drewniane albo metalowe, a w domu wiadomo jest inny klimat

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 grudnia 2011, 14:05

Drzwi do piwnicy to drzwi jak każde inne. Zależy też od tego czy drzwi są na zewnątrz budynku . Czy ewentualnie wejście jest w domu z klatki schodowej albo ganku. Najlepiej będzie chyba zamontować standardowe drzwi drewniane.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 grudnia 2011, 14:46

Dokładnie ja również jestem zwolenniczką drzwi drewnianych niezależnie od tego czy są wewnętrzne czy zewnętrzne, czy od piwnicy czy od strychu... dla mnie drewno zawsze będzie górą

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2012, 14:21

ponawiam pytanie o to, czy to piwnica w bloku, bo tam zazwyczaj są drewniane z desek zwykłe drzwi, czy piwnica w domu, wtedy lliczy się też jak wyglądają, bo widac je we wnętrzu;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 lipca 2012, 13:35

Drzwi drewniane będą najlepszym rozwiązaniem i przy okazji fajnie się prezentują. Poza tym duży wybór i atrakcyjne ceny znajdziesz u nas na stronie Erbesp.pl gdzie zapraszam.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2015, 13:32

Tutaj http://www.interprodukt.pl/drzwi-do-piwnicy-o cynkowane/ możesz sobie zerknąć. Mają drzwi typowo przeznaczone do piwnicy. Myślę, że takie wybór jest najlepszy z możliwych. Nie trzeba się obawiać o ich jakość, bo jest naprawdę wysoka. Firma posiada w ofercie tylko profesjonalne produkty.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 sierpnia 2015, 17:13

Dodam od siebie, że aby dobrać drzwi od piwnicy, trzeba ocenić też wentylacje. Jeśli ktoś zmienia stare drzwi, które zapewne były mało szczelne, a zamierza dać drzwi stalowe, czy nowsze drewniane o większej szczelności - musi przeanalizować wentylację. Sam byłem świadkiem dwóch przypadków u rodziców w domu jednorodzinnym, oraz u brata w bloku. U rodziców stare wejście do piwnicy było po części zamurowane, w w celu zwiększenia przestrzeni został zrobiony szczelny właz. I niestety, wentylacja nie wyrabiała, zaczął się problem z wilgocią. Podobnie w bloku, drzwi z płyty wiórowej brat wymienił na szczelne stalowe i to samo. Dopiero po ich skróceniu i zdjęciu progu poprawiło się.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2015, 11:40

Jeżeli chodzi generalnie o drzwi,to polecam także dokupić do nich odpowiednie akcesoria takiej jak niezbędna klamka,których szeroki wybór znajdziecie u nas na KlamkiOutlet.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2015, 15:10

Ja to nie lubię drzwi zatrzaskowych. Kiedyś mi się zamknęły i do domu nie mogłem wejść przez pół dnia. Zimno na dworze, że wytrzymać się nie da. Jak oknem próbowałem się wdrapać, to mi się spodnie z http://firmoweciuchy.pl/ podarły. Nie dam się już namówić na takie drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• drzwi do mieszkania Liczba postów: 32 Grupa: Montujemy o... Gdy myślimy o wyborze drzwi, często koncentrujemy się na wyglądzie, ale nie zapominajmy także o jakości i trwałości. producent drzwi drewnianych oferuje drzwi w...
  • okna pcv Liczba postów: 190 Grupa: Montujemy o... Czy zastanawialiście się także nad klamkami z zamkiem?
  • Okna do domu Liczba postów: 65 Grupa: Montujemy o... Jeśli okna najwyższej jakości, to zdecydowanie Schuco Living MD z PVC. Rozwiązanie to doskonale sprawdza się w budownictwie energooszczędnym i pasywnym. Siedmio...
  • jakie okna wybrać: plastikowe czy drewniane? Liczba postów: 142 Grupa: Montujemy o... Jeśli szukacie wyjątkowych dodatków do okien, to mam małą podpowiedź... Sam kiedyś zamówiłem z tej oferty https://www.klamkidodrzwi.sklep.pl/nowos ci,klamki_do_o...
  • drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 503 Grupa: Montujemy o... Czy ja wiem czy się odchodzi od stalówek? Pewnie tak samo jak odchodzi się od ogrzewania gazowego, bo ktoś z Niemiec tak powiedział że teraz gaz jest bee. A jak...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19530 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 262

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >