Drzwi do pokoju - przerobić czy wymienić?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

4 sierpnia 2010, 11:51

Zgadzam sie: good 0 bad

Korzystając z remontu wymieniam też drzwi od pokoju. :) Wymieniam, to może nie właściwe słowo, bo nie wiem, co z nimi zrobić. Mam takie... cieńkie, jakby z skleiki, oklejone tapetą lata temu :) z szybą w środku prawie na całej długości. Czy da się to jakoś przerobić, na nowocześniejsze, czy wymienić na nowe? Co jest też korzystniejsze finansowo? Proszę o radę!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 sierpnia 2010, 12:25

Kombinowanie z przerabianiem może się źle skończyć. Cieknie drzwi można łatwo połamać przy technicznych pracach przy nich. Radzę kupić nowe, normalne drzwi. Większy wydatek ale z pewnością lepiej się opłaca :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 sierpnia 2010, 11:01

Ja polecam wymianę na nowę, po co się bawić w rekonwalescencję drzwi jak można mieć i to MNIEJSZYM kosztem nowe ładne estetyczne drzwi :)

Zgłoś | Cytuj | Link

1 września 2010, 10:17

Tak jak mówią poprzednicy lepiej kupić nowe. Nie napracujesz się przy ich wymianie a podczas próby przerabiania starych drzwi owszem. Poza tym wątpię aby wyszło to taniej.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 marca 2011, 00:35

Oczywiście najlepiej jest wymienić na nowe. Podejrzewam, że są w starej normie i trzeba będzie wymienić z razem z futryną.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 marca 2011, 15:37

Nowe drzwi do pokoju bez fajerwerków to koszt ze 200-300 zł pod warunkiem, że zawiasy będą pasować. Jak nie to całą framugę trzeba wymienić a to dodatkowe koszty.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 marca 2011, 23:38

Jeżeli nie zgadza się tylko rozstaw zawiasów można je obciąć w przykręcić nowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 czerwca 2013, 13:59

Tak jak jest to napisane powyżej musisz rozważyć wszystkie za i przeciw, jeżeli zawiasy w nowych drzwiach się będą zgadzać z tymi w futrynach to nie masz co zastanawiać i bierz nowe :)

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lutego 2015, 12:38

Ja bym zdecydowanie wymieniała. Tym bardziej, że wiele firm ma w swojej ofercie piękne modele. Zobacz chociażby tutaj http://www.stolpaw.com.pl/drzwi-wewnetrzne. Nowe drzwi to nowe możliwości aranżacyjne. Poza tym nie oszukujmy się - teraz technologia produkcji jest znacznie lepsza i pod względem estetycznym, i technicznym.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lutego 2015, 14:14

Z pewnością Sylwia4012 ktoś od 2010 roku czekał na tą poradę. Z jednym masz rację - przez te 5 lat na pewno technologia produkcyjna uległa zmianie.

P.S. wstrzelenie się zawiasami nowego skrzydła do starej ościeżnicy to jak wysłanie totolotka. Jest taaaaaaka mnogość kombinacji, że graniczy to z cudem.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 289

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >