Drzwi o nietypowym wymiarze

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

17 kwietnia 2015, 14:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
mam pewien problem i bardzo liczę na Państwa pomoc. Mieszkam w domu po dziadkach i muszę wymienić drzwi do piwnicy. Niestety nikt nie produkuje drzwi o wymiarach 80x175 cm. Zna ktoś może firmę zajmującą się czymś takim w miarę przystępnej cenie? Chociaż domyślam się, że niestety nie będzie to tanie.
Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 kwietnia 2015, 09:45

Z mężem mieliśmy podobny problem. Drzwi nietypowe, firmy które sprawdzaliśmy robiły to w cenach dla nas nie do przeskoczenia i generalnie nie było za kolorowo, aż natrafiliśmy na tę firmę http://www.omnidrzwi.pl/ . Problemu nie było najmniejszego, a i cena przystępna.
No chyba, że wolicie drewniane to wydaje mi się, że można kupić gotowe i po prostu przyciąć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 kwietnia 2015, 13:56

Taka firma nazywa się stolarz i na pewno w okolicy, gdzieś taka jest. No ewentualnie jakiś salon okien i drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2015, 16:12

Dwie drogi macie. Albo zamawiacie drzwi na wymiar i płacicie za nie dość dużo, albo kupujecie drzwi bezfelcowe (bez przylgi) w markecie budowlanym i sami skracacie te drzwi. Oczywiście bezfelcowe po to aby skrót był i z góry i z dołu, bo przy cięciu tylko od dołu będziecie mieli klamkę o jakieś 30-40cm niżej od standardu.
Należy jeszcze przesunąć rozstaw zawias oraz uwzględnić położenie blachy zaczepowej w ościeżnicy.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 grudnia 2015, 09:55

Myślę,że akurat w tym przypadku dobrym rozwiązaniem będzie zamówić drzwi na wymiar,bo może i w praktyce będą ciut droższe,ale w zamian za to macie pewność co do ich dokładnego dopasowanie,to najbardziej powinno się tutaj liczyć.

www.HurtOkien.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 grudnia 2015, 12:50

Nie ciut droższe, tylko różnica w cenie będzie znaczna. Co do jakości i użyteczności za to na pewno pierwsze rozwiązanie jest lepsze. Poza tym sądzę, że przez ponad pół roku już osoba pytająca zdążyła dokonać wyboru.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2015, 10:08

Drzwi o nietypowym wymiarze w niższej cenie,znajdziecie na www.KupujDrzwi.pl gdzie jakość ich wykonania jest naprawdę bardzo wysoka.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 grudnia 2015, 14:33

Większość producentów drzwi może zrobić skrzydło w "nietypowym rozmiarze". Jak już wspomniałem wcześniej, to kosztuje. A jakiej firmy macie drzwi w nietypowym rozmiarze, które kosztują "tanio"?

Zgłoś | Cytuj | Link

21 grudnia 2015, 09:38

Oczywiście wykonanie drzwi czy też samego skrzydła na wymiar,będzie droższe niż w standardzie i to niezależnie od firmy na jaką się zdecydujemy,ale jeżeli szukasz tych dobrych i sprawdzonych producentów,to zapraszam na www.HurtOkien.pl tutaj wybór jest naprawdę szeroki.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 338

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >