Drzwi przesuwane

« Powrót do grupy: Porady i opinie

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

21 lipca 2009, 12:46

Zgadzam sie: good 0 bad

Słyszałam takie opinie, ale trzeba mieć dobrego stolarza na miejscu, a Ja jestem z małego miasteczka gdzie stolarz nie szczyci się dobrą opinią - Komandor za to tak :)i do drzwi mam 5letnią gwarancję a nie wiem czy stolarz po roku nie zmieni miejsca zamieszkania ;)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 lipca 2009, 22:00

Użytkownik MichalKanon napisał: Jesli chcesz przyoszczedzic.. To nast. razem przejdz sie do stolarza zamiast do Komandora, czesto wykona Ci ta sama robote z materialow tej samej jakosci za 1/3 ceny :)

Nie zgadzam się uważam że różnica w cenie skądś się bierze w meblach i drzwiach jest to samo przykładowo brat kupił meble od stolarza uważał że są super i były o połowę tańsze niż od producenta oryginału ale wcale nie są takie same inne okucia lakierowane raz albo dwa a nie 3 i powłoka zabezpieczająca tak samo w drzwiach porta polakieruje Ci drzwi odpowiednim lakierem i utwardzi przy pomocy UV dzięki czemu to nie zmienia koloru etc. natomiast stolarz już tego nie zrobi nie ma takiego parku maszynowego więc wstawi inne łatwiejsze okucia a za tym idzie trwałość i czas użytkowania..

pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 sierpnia 2009, 14:34

Zgadzam się z przedmówcą. Robienie mebli na zlecenie u stolarza to nie jest dobry pomysł na oszczędność. Co marka to marka. W końcu renoma takich firm jak np. Komandor skądś się wzięła. Dają 5-letnią gwarancję na swoje produkty, mają ponadto certyfikat ISO. A który stolarz może to zapewnić?

Zgłoś | Cytuj | Link

13 września 2009, 16:25

owszem ale to jest o drzwiach suwanych a nie o meblach dlatego unikałbym tu Komandora bo to dobra firma meblarska anie stolarka otworowa więc w sprawie drzwi suwanych miedzy pomieszczeniami to raczej bym poszedł w stronę takiej firmy jak Porta w wieloletnim doświadczeniem w drzwiach nie meblach.
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

14 września 2009, 14:23

Zapewne Porta to dobra firma z doświadczeniem ale mi chodziło o całkiem inne drzwi (które zresztą już mam zamontowane :D). Z tego co ogladałam na stronie firmy która tak polecasz, mają drzwi bardziej tradycyjne tylko na szynach, a ja chciałam czegoś co przedzieli mi cały pokój :) drzwi, jak do szafy przesuwanej.
Jeśli chodzi o moje drzwi to Komandor spisał się znakomicie. Drzwi wyglądają super, służą równie dobrze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 października 2009, 21:49

ja ma najwyraźniej takie zboczenie zawodowe dla mnie drzwi właśnie kojarzą się głównie z takimi bardziej nazwijmy to tradycyjnymi, a że od lat się zajmuję ogólnie tym tematem i mam jakieś tam wyrobione zdanie to pomyślałem ze polecę coś co cenię i uważam za dobre. jeśli kupiłaś Komandora i się sprawdza to gratuluję udanego zakupu. A swoją droga to można także u innych producentów zamówić drzwi tego typu czy łamane "udające" całą ścianę.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 października 2009, 23:02

Takich łamanych udających całą ścianę nie widziałam nigdzie. Za to mam straszne doświadczenie z tymi zwykłymi łamanymi - głośne (zamykanie i otwieranie), nic nie wyciszają (tak jakby były otwarte) i strasznie szybko się psuja :(

Zgłoś | Cytuj | Link

15 listopada 2009, 23:01

to bardziej harmonijkowe pisujesz łamane tez wybitnie szczelne nie są ale na pewno dużo lepsze i trudno mi się zgodzić jeśli chodzi o to psucie mają mniej elementów iż ta harmonijka więc są dużo trwalsze. Co do ścian z takich drzwi to Sapell robi na wymiar drzwi łamane z kolei ostatnio w Porcie na zamówienie kontraktowe zrobiliśmy zupełnie gładkie fornirowane łamane drzwi na wymiar szerokości drzwi podwójnych i wyszło całkiem ładnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2009, 12:28

No faktycznie, chodziło mi o harmonijkowe :) najlepiej przesuwane - ciche i przyjemne w korzystaniu ;]

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2009, 20:38

przez chwilę przestałem Cie rozumieć, ale ok przeczytałem od nowa. masz poprostu drzwi suwane,ok. gdybyś zmieniała zdanie i chciała Porte to też takie zrobią ;) nie świruję, ale robiło się sporo wariacji z tymi drzwiami, najbardziej chyba podobały mi się wahadłowe w ściance z naświetli w jednym banku, szef chciał widzieć co robią pracownicy na zapleczu permanentna inwigilacja.
pzdr.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Wspólna ściana i grzyb Liczba postów: 10 Grupa: Porady i op... cieza sprawa. ciekawe jak sie skonczyla... u nas wystarczylo wieksze grzanie w pomieszczeniu oraz pochlaniacze wilgoci https://www.pochlaniacz-wilgoci.pl/
  • księgowość w małej firmie Liczba postów: 84 Grupa: Porady i op... A Berberis? Sami zauważycie, jaką to daje zmianę, ile przynosi. Mocna poprawa w krótkim czasie. Konsekwencje mogą być duże, ale pozytywne. Porządny system może....
  • kamień dekoracyjny na ścianie Liczba postów: 34 Grupa: Porady i op... W ramach poszerzania świadomości ekologicznej firma wprowadziła do oferty dekoracyjne elementy do wnętrz, które są wytwarzane z recyklingowanych materiałów. Każ...
  • projektant wnetrz warto? Liczba postów: 449 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
  • Wycieraczki samochodowe - jakie? Liczba postów: 61 Grupa: Porady i op... Użytkownik andrzej89 napisał: Akurat jeżeli chodzi o wycieraczki samochodowe to ze swojej strony polecam zwrócić uwagę na producenta Dipp, który przygotował wer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19405 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 452

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >