Słyszałam takie opinie, ale trzeba mieć dobrego stolarza na miejscu, a Ja jestem z małego miasteczka gdzie stolarz nie szczyci się dobrą opinią - Komandor za to tak :)i do drzwi mam 5letnią gwarancję a nie wiem czy stolarz po roku nie zmieni miejsca zamieszkania ;)
offline MartaP praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline m_kwiecien fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość praktykant |
Zgadzam się z przedmówcą. Robienie mebli na zlecenie u stolarza to nie jest dobry pomysł na oszczędność. Co marka to marka. W końcu renoma takich firm jak np. Komandor skądś się wzięła. Dają 5-letnią gwarancję na swoje produkty, mają ponadto certyfikat ISO. A który stolarz może to zapewnić? |
| |
|
owszem ale to jest o drzwiach suwanych a nie o meblach
dlatego unikałbym tu Komandora bo to dobra firma meblarska
anie stolarka otworowa więc w sprawie drzwi suwanych miedzy
pomieszczeniami to raczej bym poszedł w stronę takiej
firmy jak Porta w wieloletnim doświadczeniem w drzwiach nie
meblach. |
| |
|
Zapewne Porta to dobra firma z doświadczeniem ale mi
chodziło o całkiem inne drzwi (które zresztą już mam
zamontowane :D). Z tego co ogladałam na stronie firmy
która tak polecasz, mają drzwi bardziej tradycyjne tylko
na szynach, a ja chciałam czegoś co przedzieli mi cały
pokój :) drzwi, jak do szafy przesuwanej. |
| |
Reklamy Google | |
|
ja ma najwyraźniej takie zboczenie zawodowe dla mnie drzwi właśnie kojarzą się głównie z takimi bardziej nazwijmy to tradycyjnymi, a że od lat się zajmuję ogólnie tym tematem i mam jakieś tam wyrobione zdanie to pomyślałem ze polecę coś co cenię i uważam za dobre. jeśli kupiłaś Komandora i się sprawdza to gratuluję udanego zakupu. A swoją droga to można także u innych producentów zamówić drzwi tego typu czy łamane "udające" całą ścianę. |
| |
|
|
| |
|
to bardziej harmonijkowe pisujesz łamane tez wybitnie szczelne nie są ale na pewno dużo lepsze i trudno mi się zgodzić jeśli chodzi o to psucie mają mniej elementów iż ta harmonijka więc są dużo trwalsze. Co do ścian z takich drzwi to Sapell robi na wymiar drzwi łamane z kolei ostatnio w Porcie na zamówienie kontraktowe zrobiliśmy zupełnie gładkie fornirowane łamane drzwi na wymiar szerokości drzwi podwójnych i wyszło całkiem ładnie. |
| |
|
|
| |
|
przez chwilę przestałem Cie rozumieć, ale ok
przeczytałem od nowa. masz poprostu drzwi suwane,ok.
gdybyś zmieniała zdanie i chciała Porte to też takie
zrobią ;) nie świruję, ale robiło się sporo wariacji z
tymi drzwiami, najbardziej chyba podobały mi się
wahadłowe w ściance z naświetli w jednym banku, szef
chciał widzieć co robią pracownicy na zapleczu
permanentna inwigilacja. |
|