Zależy czy chcesz montować drzwi składane czy mają się przesuwać w całości. Te składane zajmują zdecydowanie mniej miejsca, ale też nie są na tyle szczelne, żeby montować je np. w toalecie. ja bym się też na nie nie zdecydowała w sypialni. Ale jeśli komuś zależy na przestrzeni to chyba jest najlepsza opcja. I one faktycznie mają na górze prowadnice i kółeczka, dzięki którym się składają. Znacznie bardziej podobają mi się takie całe panele przesuwane, ale takie drzwi wymagają też dużej ściany, w którą albo mogą się schować albo którą mogą zasłonić. I tutaj zapewne prowadnice montuje się już i na górze i jakoś w podłodze, ale to już wyższa technika :)
offline 9basinka doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Leonardo praktykant |
Sam mam mieszkanie niewielkich rozmiarów. Jednak nie zdecydowałbym się na drzwi przesuwne. One dobrze wyglądają jedynie w szafie. Myślę, że spokojnie można dobrać odpowiednie, tradycyjne drzwi do takiego mieszkania. Mi w decyzji pomógł artykuł http://www.polecane-drzwi.pl/ Nawet nie wiedziałem, że przy wyborze trzeba wziąć tyle aspektów. Tutaj dostałem wszystko fajnie opisane w punktach. |
| |
Reklamy Google | |
offline nowanka praktykant
|
|
| |
offline Zosia_K majster
|
A co myślicie na temat drzwi przesuwnych naściennych? Szukam czegoś co pozwoli mi zaoszczędzić trochę miejsca w przedpokoju - teraz jest tak ciasno, że nawet nie da się ustawić szafki na buty. |
| |
offline Krystian1980Pl fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Wera praktykant |
Drzwi przesuwne to dobre wyjście, jeśli ma się dość małe pomieszczenia. Dzięki temu można nieco zyskać na przestrzeni. My kupowaliśmy takie drzwi do sypialni babci w sklepie https://www.bricoman.pl/drzwi-okna-stolarka/d rzwi-wewnetrzne/drzwi-przesuwne. Służą jej do dzisiaj i co najważniejsze łatwo się otwierają. dlatego warto inwestować w lepsze modele. |
| |
offline Krystian1980Pl fachowiec
|
Ja niedawno szukałem sprawdzonego producenta uszczelek do drzwi przesuwnych. Zdecydowałem się na ofertę firmy www.emaplast.com.pl . Posiadają szeroką ofertę produktów w atrakcyjnych cenach. Gwarantują także wysoką jakość oraz pomocną obsługę. |
| |
offline schwarzowa kierownik
|
My w sumie zdecydowaliśmy się na coś podobnego, bo na drzwi harmonijkowe od firmy STANDOM. To była naprawdę dobra decyzja, bo jesteśmy z tych drzwi niesamowicie zadowoleni ;) Są ładne, praktyczne i pozwalają optymalnie wykorzystać miejsce w . małym mieszkaniu :) |
|