offline artur27_ praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline PaulMak doświadczony
|
Jestem ciekawy, czy drzwi, zamieszczone na zdjęciu poniżej
trzeba uwzględniać na etapie projektu? Nigdy w domkach
jednorodzinnych nie spotkałem się z takimi, a bardzo mi
się podobają. Z drugiej strony, bardzo pasują do dużych
mieszkań w starych kamienicach. No, ale jeżeli budujemy
domoek typu dworek, to one jakoś mi tak pasują... |
| |
Reklamy Google | |
offline theme fachowiec
|
|
| |
offline drewbud fachowiec
|
moim zdaniem warto zamieścić na projekcie, zawsze to
większa pewność, że nic nie stanie później na drodze w
montażu |
| |
offline theme fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline drewbud fachowiec
|
warto by drzwi były dopasowane do stylu domu, inaczej nie
prezentuje się to dobrze |
| |
offline theme fachowiec
|
Drzwi powinny być dostosowane do stylu całej stolarki jak i reszty domu. Oczywiście wielkość otworów drzwiowych i okiennych również powinna pasować wielkością do kubatury domu, bo jakoś nie widzę drzwi 270-ek od Hormanna w parterowej chatce. Poza tym jest tyle obecnie trendów, że producenci aż ciężko mają za wszystkim nadążyć (mam na myśli różne trendy w różnych miejscach kraju). Przykładowo firmy jak Wikęd mają po kilka kolorów / odcieni antracytu aby drzwi można było idealnie dopasować do okien, dachu, bramy garażowej czy co tam wymyśli sobie jeszcze Inwestor. |
| |
offline mazwoj fachowiec
|
Robią już nawet drzwi z krytymi ościeżnicami i
skrzydłem do samodzielnego pomalowania, aby jeszcze lepiej
dopasować drzwi do wystroju mieszkania: |
| |
Gość: freddy praktykant |
Bardzo dobrą firmą, która zajmuje się sprzedażą drzwi zewnętrznych i wewnętrznych oraz bram garażowych jest www.uni-plast.eu z Lubania w województwie dolnośląskim. Wszystkie drzwi w moim domu zakupiłem od nich i jestem z nich bardzo zadowolony. |
| |
offline theme fachowiec
|
Widzę Mazwoj, że aluminium jest wykorzystywane co raz chętniej w stolarce. O ile jest to element jak ościeżnica kryta z w/w przez Ciebie firmy czy ościeżnica aluminiowo-kompozytowa jak w Wikędzie to pół biedy. Poprawiają się parametry / walory użytkowe drzwi i koszty nie rosną aż tak mocno. W przypadku drzwi z płaszczem aluminiowym to cena znacząco podskakuje do góry i śmiało może wynieść 2-krotność ceny drzwi stalowych, a co najciekawsze parametry mogą być bardzo podobne. |
|
Drzwi wejściowe,wewnętrzne i bramy garazowe
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
- drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...