offline Marchewa inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Funky doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Marcin12 praktykant |
Moim rodzicom zakładali ogrzewanie w pensjonacie nad morzem. Każdy z domków na osobnym podliczniku z możliwością ustawienia temperatury według własnych upodobań. Ekipa terminowa, sprawnie działała i rodzice z niej mega zadowoleni. W przypadku zamówienia paneli o niestandardowym wymiarze troszkę się czeka. Aktualnie gdy zrobiło się chłodniej ogrzewanie jest już użytkowane i muszę przyznać, że szybko osiąga się wybraną temperaturę w pomieszczeniach, a koszty jakie się generują są niewielkie. |
| |
offline Mandars1 praktykant
|
|
| |
offline Mandars1 praktykant
|
Ja cały czas grzeję kominkiem. Mam na szczęście dobre drewno kominkowe wielkopolska i w miarę efektywnie grzeje. Muszę jednak pomyśleć o czymś bardziej bezobsługowym. |
| |
Reklamy Google | |
|
Kominek jako główne źródło ogrzewania to nie przejdzie.
Musiałby ktoś być cały czas w domu by pilnować jak się
pali i czy nie zgasło. Elektryczne ogrzewanie ma
niesamowitą zalete jaka jest bezobsługowość. Wystarczy
mieć tylko dobry programator i dobrze wszystko ustawić. |
| |
offline ReginaB kierownik
|
Sama też myślę sobie, że kominek można traktować
raczej jako dodatek. U mnie za ogrzewania odpowiada
instalacja co i sprawdza się dobrze. Póki co jednak muszę
zainwestować w worki z http://dobreworki.pl/produkt/worki-na-ekogros
zek/ |
| |
offline Jacek90 majster
|
Kominek jako główne źródło ciepła na pewno się nie
sprawdzi. Jako dodatkowe to jak najbardziej. |
| |
offline zaremba.radek majster
|
Ogrzewanie musi być wygodne i na pewno nie w formie
kominka. Wyjazd do rodziny, na święta, na narty czy
cokolwiek innego zimą stawiałoby nas przed dużym
dylematem jak zapewnić ciepło w domu podczas naszej
nieobecności. To po prostu się nie sprawdzi. |
| |
|
[quote=zaremba.radek]Ogrzewanie musi być wygodne i na pewno
nie w formie |
|
Eco Partner
«
Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom
Ostatnio na forum
- dom energooszczedny Liczba postów: 331 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
- Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
- pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
- Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
- Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...